SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Dartsçılarımız Antalya'da esti

Dartsçılarımız Antalya'da esti

Uluslararası Darts Şampiyonası ve Türkiye Open Darts Şampiyonası'nda Faik Amcaoğlu, karışık çiftlerde final oynadı. İldem Vaiz ve BengülZort dünyaca ünlü dartsçılarla mücadele etti ve büyük tecrübe kazandı.

Yayın Tarihi: 26/10/16 09:45
okuma süresi: 4 dak.
Dartsçılarımız Antalya'da esti
A- A A+
Uluslararası Darts Şampiyonası ve Türkiye Open Darts Şampiyonası'nda Faik Amcaoğlu, karışık çiftlerde final oynadı. İldem Vaiz ve BengülZort dünyaca ünlü dartsçılarla mücadele etti ve büyük tecrübe kazandı.

Ülkemizin başarılı dartsçıları Mete Sakallı ve Ali Çamlıbelli, 120 sporcunun mücadele verdiği Uluslararası Darts Şampiyonası'nda dünyaca ünlü dartsçılar arasına girerek son 16'ya kaldı.

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu sporcuları Antalya'da yapılan Uluslararası Darts Şampiyonası ve Türkiye Open Darts Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar aldı.

Antalya Kemer'deki LimakLimra Otel'de geçtiğimiz gün sona eren şampiyonada Faik Amcaoğlu, karışık çiftlerde final oynayıp ikinciliği elde etti. Ülkemizde gerçekleştirilen Kadınlar Ferdi Darts Şampiyonası'nda şampiyon olan İldem Vaiz ve ikinciliği elde eden BengülZort'un ödül olarak götürüldüğü Antalya'daki şampiyonada dünyaca ünlü dartsçılarla mücadele etti ve büyük tecrübe kazandı.

FAİK AMCAOĞLU FİNAL OYNADI

Türkiye Open Darts Şampiyonası ve British Darts Organisaton (BDO) tarafından düzenlenen Uluslararası Darts Şampiyonası'nda yarışan sporcularımız dünyaca ünlü darstçılarla mücadele etmenin mutluluğunu yaşadı. Turnuvanın ilk gününde yapılan ısınma turunda Faik Amcaoğlu, karışık çiftlerde final oynadı. Bilgisayar tarafından belirlenen isimler farklı ülke dartsçılarla eşleşerek çift takımlar oluşturdu. Karışık çiftlerde İranlı partneri ile eşleşen Faik Amcaoğlu, finale kadar yükseldi. Finalde İngiliz çifte yenilen Faik Amcaoğlu, şampiyonada ikinciliği kazandı.

ÇAMLIBELLİ VE SAKALLI İLK 16'YA KALDI

Ülkemizin başarılı dartsçıları Mete Sakallı ve Ali Çamlıbelli ise teklerde başarılı oldu. 120 sporcunun mücadele verdiği Uluslararası Darts Şampiyonası'nda Mete Sakallı ve Ali Çamlıbelli, dünyaca ünlü dartsçılar arasına girerek son 16'ya kaldı.

ÇAMLIBELLİ DÜNYA ŞAMPİYONUNA YENİLDİ

Şampiyonada başarılı maçlar çıkartan Ali Çamlıbelli, çeyrek finale kalma maçlarında kariyerinde dünya darts şampiyonlukları bulunan Martin Philips ile karşılaştı. İlk oyunu kazanan Çamlıbelli, daha sonraki oyunları rakibi Martin Philips'e kaybetti ve maçtan 4-1 mağlup ayrıldı.

DAVUTOĞLU: "TECRÜBE KAZANIYORUZ"

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Başkanı Gürtap Davutoğlu, Antalya'daki uluslararası maçlara katılmanın önemine değinerek şunları söyledi:

"Sporcularımız tecrübe kazanıyor. Faik Amcaoğlu'nun final oynaması bizi çok mutu etti. Özellikle kadınlarda yarışan ve yıldız kategorisinde bulunan İldem Vaiz ve BengülZort'un, dünyaca ünlü sporcularla ve uluslararası başarıları bulunan birçok sporcunun yanında JamieHughes, PaulaJacklin gibi dünya şampiyonlukları olan kadın sporcularla yarışması bizleri gururlandırmıştır. Heyecanlarını görmek çok güzeldi. Ülke dartsı adına çok önemli tecrübeler kazandık. Tüm sporcularımı kutlarım. Bize bu şampiyonalara gitmemizde katkı koyan Spor Dairesi Müdür Hüseyin Cahitoğlu'na ülke dartsı adına çok teşekkür ederim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.