SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Klasikçiler ödüllerini aldı

Klasikçiler ödüllerini aldı

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği, 2016 Klasik Otomobil Ralli sezonunu geçtiğimiz hafta sonu ikincisi tekrarlanan Bosphore Card sponsorluğundaki yarış ile tamamladı. Eğlenceli ve keyifli bir ortamda gerçekleşen yarış iki gün sürdü.

Yayın Tarihi: 26/10/16 19:48
okuma süresi: 4 dak.
Klasikçiler ödüllerini aldı
A- A A+

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği, 2016 Klasik Otomobil Ralli sezonunu geçtiğimiz hafta sonu ikincisi tekrarlanan Bosphore Card sponsorluğundaki yarış ile tamamladı. Eğlenceli ve keyifli bir ortamda gerçekleşen yarış iki gün sürdü.

Lefkoşa Golden Tulip Otel önünde 3.Cumhurbaşkanı Sn. Derviş Eroğlu'nun startı ile başlayan zorlu yarış Beyköy , Yeniceköy, Sütlüce etaplarının ardından Mutluyaka'da verilen kahve molası ile devam etti. Daha sonra İskele - Kantara istikametine devam ederek, ilk gün ayağını Mersinlik Kaplıca yolundaki Skali Restoran'da son buldu.

Bir saatlik öğle yemek molası ardından ikinci ayak startını alan yarışmacılar, Tatlısu Zambak Tatil köyü - Kaplıca Otel güzergâhında bulunan eski sahil yolundan enfes manzaralar eşliğinde geçtiler.

Balalan ziyafet sahil şeridinde de son özel etabı tamamlayarak Konaklamanın yapılacağı yer olan Yeni Erenköy'deki Malibu Otele vararak ilk günü tamamladılar.

İlk gün yedi özel etapla geçen yarışçılar Osman Çakal - Osman Kasapoğlu birinci , Ali Kelebek - Pembe Kelebek ikinci , Ferhun Topel -Pembe Topel de üçüncü geldiler. Gece yemeğinden sonra başlayan Karaoke yarışmasıyla eğlenceli bir gece geçiren yarışmacılarda , her sene olduğu gibi yine karaoke'de Ecem Biçak Birinci gelerek geleneğini sürdürdü.

Pazar sabah kahvaltısı sonrası günün son etapları için saat 11.00 start alan klasikseverler , Yeni Erenköy - Yeşilköy , Kumyalı , ve son özel ve zor etap olan Ergazi - Kilitkaya etaplarına vardılar. Yarış ise Büyükkonukta Fatti Aba restoranda son buldu.

YILIN SON YARIŞINDA '' OSMANLAR '' GALİP ÇIKTI

Zorlu yarışı 230 Kilometre uzunluğunda 11 SHT , 180 dakika özel etap ,37 hız değişimi 3,25 katsayılı ve sekiz saat süren yarışı , ilk günü lider tamamlayan ve ikinci gün de liderliği kaptırmayan Osman Çakal ve Co pilotu Osman Kasapoğlu 1960 model Morris Oxford araçlarıyla kazandı. İkinciliği ise 1979 model Mercedes SL 450 otomobilleriyle tecrübeli ekip Ali - Pembe Kelebek kazandı. Üçüncülüğü ise ilk güne göre bir basamak yükselerek 1960 model VW Beetle arabaları ile İsmet Tufan - Ayşe Tufan Kazandı. İlk gün neticeleri canlı olarak resmi web sitesi www.ktkod.com adresinden yayınlanarak yarışan ekiplere de ayrıca heyecan katmıştı.

Son gün neticeleri açıklanmayarak Pazartesi Ödül gecesinin organize edildiği Golden Tulip'te açıklandı. Çok renkli görüntüler eşliğinde ödül töreni dernek başkanı İnanç Babaliki'nin açılış konuşması ve kupa takdimleriyle gece son buldu.

Dereceye girenlere kupalarını Bosphore Card Genel Müdürü Sedat Erbaş , Golden Tulip Organizasyon Müdürü Fazilet Dönmezoğlu , Bosphore Card Satış ve Pazarlama Müdürü Mürvet Yerli , Bosphore Lounge Müdürü Burcu Gümüş ve Spor Dairesi Piyangolar Birimi Müdürü Tigin kişmir takdim etti. Ayrıca yarış için İzmir Klasik Otomobil Derneğinden (İZKOD) 1964 Chevrolet İmpala arabasıyla katılan Muharrem Ceylan ve eşi Berin Ceylan'a birer plaket verildi.

Bosphore Card Genel Müdürü Sedat Erbaş ise yaptığı konuşmada, böylesine büyük ve güzel bir aileye sponsor olmaktan dolayı son derece memnun olduklarını belirterek, gelecek yılın da müjdesini vererek daha da üst düzey bir organizasyon için söz verdi.

Konuşmasının sonunda ise Genel klasmanda ilk üçe girenlere sürpriz hediyeleri olduğunu ve ilk üç sıradaki yarışmacılara Bosphore Card'ın ayrıcalıklı olanaklarını sunacaklarını belirtti. Böylelikle 2016 takvimi beş yarışlık faaliyetleri tamamlamış oldu. Yılın son organizasyonu ise Klasik Otomobil Gezi şeklinde yapılarak 2016 yılı tamamlanacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.