SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Fatoş Türkel görevinden istifa etti

Cimnastik Federasyonu Başkanı Fatoş Türkel görevinden istifa etti

KKTC Cimnastik Federasyonu Başkanı Fatoş Türkel federasyonun önünü açmak için görevinden ayrıldı.

Yayın Tarihi: 02/12/16 15:00
okuma süresi: 4 dak.
Cimnastik Federasyonu Başkanı Fatoş Türkel görevinden istifa etti
A- A A+
KKTC Cimnastik Federasyonu Başkanı Fatoş Türkel federasyonun önünü açmak için görevinden ayrıldı.Başkan Fatoş Türkel, Spor Dairesi'nin asılsız gerekçelerle aldığı görevden alma kararını geri almasının ardından, haksız davranış ve baskıların son bulması için görevinden istifa ettiğini açıkladı.KKTC Cimnastik Federasyonu yayınladığı basın bildirisi ile Başkan Fatoş Türkel'in Federasyon Başkanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Spor Dairesi Yönetim Kurulu bir süre önce bazı kulüplerin KKTC Cimnastik Federasyonu'ndan istifa ettiği ve tescilli üye kulüp sayısının 5'in altına düştüğü gerekçesi ile Başkan Fatoş Türkel'i görevden almış, KKTC Cimnastik Federasyonu ise tescilli üye sayısının 5 olduğunu iddia ederek, Yüksek İdare Mahkemesine ara emri için dava dosyalamıştı.

Konunun mahkemeye taşınmasının ardından görevden alma kararını gözden geçirmek zorunda kalan Spor Dairesi Yönetim Kurulu, Başkan Fatoş Türkel'in görevden alınması kararı iptal etti.

Başkan Fatoş Türkel yaşanan gelişmelerin ardından KKTC Cimnastik Federasyonu'na ve kulüplere yapılan haksız davranışın ve baskıların son bulması ayrıca Federasyonun hesaplarına Spor Dairesi tarafından el konması nedeniyle Antrenörlerin maaşları gibi masrafların karşılanabilmesi için Federasyonun önünü açmak maksadı ile istifa ettiğini açıkladı.

KKTC Cimnastik Federasyonu tarafından yayınlanan basın bildirisi şu şekilde:

"9 Eylül 2016 tarihinde KKTC Spor Dairesi Yönetim Kurulu kulüplerimizin Cimnastik sporunu durdukları gerekçesiyle Federasyon başkanımızın görev alındığına dair bir karar üretmiştir. Mukabilinde Federasyonumuz yeter sayıda üye kulübümüzün halen faaliyette bulunmasından dolayı bu kararı kabul etmeyerek 210/2016 sayılı Yüksek İdare Mahkemesine ara emri için dava dosyalamıştır.

17 Kasım 2016 tarihinde Spor Dairesi Yönetim Kurulu tekrar toplanarak görevden alma ile ilgili aldıkları kararı iptal etmiştir.

28 Kasım 2016 tarihinde Federasyon Başkanımız Sayın Fatoş TÜRKEL Federasyonumuza ve kulüplerimize yapılan bu haksız davranışın ve baskıların son bulması ayrıca Federasyonun hesaplarına Spor Dairesi tarafından el konması nedeniyle Antrenörlerin maaşları gibi masrafların karşılanabilmesi için Federasyonun önünü açmak maksadı ile istifa etmiş ve Federasyon Spor Dairesi müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Kaç tane Federasyonumuzun özerkliği ile bu şekilde oynandığı yönetimlerinin elde edildiği araştırma konusu olup takdiri kamu oyuna bırakıyoruz.

Federasyonumuzun Web sitesi ve sosyal paylaşım sitesi hesapları ile kullanılan telefonlar hizmet amaçlı bir süre daha yayında kalacak olup halkımızın bilgisine getirilir. Ayrıca Federasyonumuzun logosunun izinsiz kullanılarak yetkiliymiş gibi sosyal paylaşım sitelerinden açıklama yapanlara duyarlı halkımız ve spor basınının değer vermemesini rica ederiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.