SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Türk Milli güreşçi Metehan Başar dünya şampiyonu oldu

Türk Milli güreşçi Metehan Başar dünya şampiyonu oldu

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 85 kiloda Türk Milli güreşçi Metehan Başar altın madalya kazandı.

Yayın Tarihi: 22/08/17 07:33
okuma süresi: 3 dak.
Türk Milli güreşçi Metehan Başar dünya şampiyonu oldu
A- A A+

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 85 kiloda Türk Milli güreşçi Metehan Başar altın madalya kazandı.

Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın grekoromen stil 85 kilo finalinde milli grekoromenci Metehan Başar, Alman rakibi Denis Kudla'yı 2-1 yenerek dünya şampiyonluğuna ulaştı.
1/8 turunda Nikolay Bayryakov'u, çeyrek finalde Robert Kobiashvili'yi ve yarı finalde Davit Chakvetadze'yi mağlup ederek finale yükselen Başar, finalde Alman rakibi Denis Kudla'yı mağlup ederek Türkiye adına günün ilk ve tek altın madalyasını kazandı.

METEHAN BAŞAR'DAN AÇIKLAMA
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 85 kiloda altın madalya alan milli güreşçi Metehan Başar, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Alman rakibi Denis Maksymilian Kudla ile yaptığı maçtan sonra yayıncı kuruluş TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Metehan Başar, "Hocalarım bana inanıyordu, ben de altın madalya alacağıma inanıyordum. Allah'ıma hamd olsun ki şampiyon oldum. Buraya gelene kadar birçok kamptan geçtik. Hocalarım çok yardımcı oldu. Neticesinde altın madalyayı aldım. Bugün Dünya Şampiyonası'nın ilk günüydü. İnşallah benden sonra da çok altın madalya geleceğini umut ediyorum." diye konuştu.
Bundan sonraki hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyonluk olduğunu aktaran milli güreşçi, "En büyük hedefim olimpiyat şampiyonu olmak. Burada dünya şampiyonu oldum. Artık yüküm biraz daha ağır. 2020'ye kadar eksiklerimi tamamlayıp, ülkeme şampiyon olarak dönmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MADALYA SÖZÜ
Metehan Başar, madalya töreninden sonra kendisini telefonla arayarak tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olimpiyatlarda da madalya alacağının sözünü verdi.
Dünya şampiyonu güreşçi, telefonda konuştuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a,"İyi bir haber verdiğim için çok mutluyum. Ben de 2020'yi bekliyorum. Allah'ın izniyle o altın madalyayı da size getireceğim." dedi.
Metehan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili ise, "Cumhurbaşkanımız, sporu ve sporcuyu çok destekliyor. Çok sağ olsun. O, böyle ilgili olduğu sürece bu ülkeden çok şampiyon çıkar. Allah'ın izniyle birçok altın madalyayı ülkemize getireceğiz." ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.