SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Efsane sporcu Naim Süleymanoğlu ameliyattan çıktı

Efsane sporcu Naim Süleymanoğlu ameliyattan çıktı

Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nun beynindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle alındığı ameliyat sona erdi. Prof. Dr. Yalçın Polat, hayati tehlikenin devam ettiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 11/11/17 20:19
okuma süresi: 4 dak.
Efsane sporcu Naim Süleymanoğlu ameliyattan çıktı
A- A A+
Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun beyindeki kanama ve buna bağlı olarak artan ödem nedeniyle alındığı ameliyat sona erdi. Efsane sporcunun ameliyatı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Ameliyat sonrasında açıklama yapan Prof. Dr. Yalçın Polat, "Organ fonskiyonlarında bir bozulma yoktu. Yoğun bakımda uzun süre kalan, karaciğer nakli gibi ağır operasyon geçiren hastalarda gördüğümüz enfeksiyonlar zaman zaman oldu ancak gelinen noktada bazı tetkikler sonucu nörolojik bulgularında bir takım gerilemeler gördük. Bunun üzerine tekrar beyin tomografisi ve MR alındı.Beynin sol tarafındaki ödemin arttığını gördük. Bunun üzerine oturup karar verdik ve beynin basıncını azaltmaya yönelik bir ameliyat yaptık çünkü bu durum onun için hayati tehlike arz ediyordu. Kendisi şu an yoğun bakımda ve hayati tehlikesi devam ediyor. Durumunu yakından takibe devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Operasyona katılan diğer doktor Prof. Dr. Gökhan Akdemir ise "Şu durumda tekrar bir ameliyata gerek görülür mü süreç ne getirir bilemiyoruz. Yoğun bakımda takibine devam ediyoruz. Türk halkından dualarını esirgememesini istiyoruz." dedi.

28 Eylül'den bu yana Ataşehir'deki bir özel hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve 6 Ekim'de hastanenin organ nakli bölümü başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ile ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla karaciğer nakli olan efsanevi sporcu, acil ameliyata alınmıştı. Ameliyat, Memorial Şişli Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Prof. Dr. Gökhan Akdemir ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Nakil sonrasında karaciğer fonskiyonları sağlıklı düzeye ulaşan ve nakilden kaynaklanan bir problemi bulunmayan Süleymanoğlu, bir ayı aşkın süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. 'Cep Herkülü' lakabıyla bilinen efsanevi sporcunun beyninde, 28 Ekim'de de beyin damarlarında genişlemeye bağlı olarak bir kanama gerçekleşmiş ancak bu kanama daha sonra gerilemiş ve bilinci açılmıştı.

6 EKİM'DE KARACİĞER NAKLİ YAPILMIŞTI

Süleymanoğlu'na karaciğer yetmezliği sebebiyle 6 Ekim'de yaklaşık 8 saat süren bir operasyon sonrasında bir arkadaşının gönüllü donör olmasıyla karaciğer nakli yapılmıştı. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat şunları söylemişti:

"Milli sporcumuz, milli kahramanımız Naim Süleymanoğlu yoğun bir tedavi sürecindeydi, ağır bir karaciğer yetmezliğiyle karşı karşıya kalmıştı. Daha önceden bilinen karaciğer yetmezliği, siroz hastalığı vardı ancak son 15 günde çok akut ve ani gelişen bir tablo gelişti. Yaklaşık bir hafta kadar önce hastanemize aldık. Yoğun bir tedaviden sonra karaciğer nakli için hazırlık yapmamız gerekiyordu. Bunun için en ideal şartı ve zamanı hazırladık. Bu süreç içerisinde canlı verici, kadavra donör adayı bekledik. Çok şükür onlar da oldu. O gün, bugündü.

Naim'e çok başarılı bir karaciğer nakil ameliyatı yaptık. Canlı vericili karaciğer nakil ameliyatımız başarılı geçti, yaklaşık 8 saat sürdü ameliyat. Her şey planladığımız gibi sonuçlandı. Kendisi şimdi çok iyi, bir müddet daha yoğun bakımda kalacak. Ümit ediyorum ki inşallah çok daha iyi bir şekile gelecek."

Polat, süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diğer devlet büyüklerinin yakından takip ettiğine işaret ederek, "Tüm milletimizin emanetiydi bize Naim, onun için milletimize bu müjdeli haberi vermek istiyoruz. Naim şu anda çok iyi. İnşallah bundan sonraki süreçte de çok özellikli bir tedavi, bu süreci de atlatacak. Naim, gerçekten başarılabilecek en büyük şeyleri başardı, zor şeyleri başardı, inşallah bunu da başaracak. Ben hem ekibime hem de hastane yönetimimize teşekkür ediyorum."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.