SPOR
okuma süresi: 5 dak.

Yılın ilk derbisinde sevinen Galatasaray oldu

Yılın ilk derbisinde sevinen Galatasaray oldu

Spor Toto Süper Lig'de oynanan yılın ilk derbisinde Beşiktaş'ı Türk Telekom Arena'da ağırlayan Galatasaray, 61. dakikadan itibaren 10 kişiyle mücadele ettiği karşılaşmada siyah-beyazlıları Emre ve Riera'nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Lider Galatasaray bu galibiyetle en yakın takipçisi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardı.

Yayın Tarihi: 29/01/13 06:32
okuma süresi: 5 dak.
Yılın ilk derbisinde sevinen Galatasaray oldu
A- A A+

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftası ligin zirvesini yakından ilgilendiren dev bir derbiye sahne oldu.

Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Galatasaray, ilk yarıda Emre Çolak ve Riera'nın kaydettiği gollerle 2-1 kazandı.

Maçın 61. dakikasından itibaren sahada 10 kişiyle mücadele eden sarı kırmızılılar, bu galibiyetle puanını 36'ya çıkardı ve en yakın takipçisi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardı.

Türk Telekom Arena'dan puan çıkaramayan Beşiktaş ise, 31 puanda kaldı ve liderliği Galatasaray'dan devralma şansını kullanamadı.

Galatasaray 3. dakika golü buldu

Galatasaray, taraftarı önündeki derbiye oldukça istekli başladı. İlk dakikalarda oyunu rakip sahaya yıkma düşüncesi sergileyen sarı-kırmızılılar 3. dakikada erken bir gol buldu.

Siyah-beyazlıların savunmada yerini alamadığı bu dakikada Umut Bulut'un oratasında Emre Çolak, McGregor ile karşı karşıya kaldığı durumda düzgün bir vuruş yaparak Galatasaray'ı öne geçirdi.

Beşiktaş kendi geldi ama şut atamadı!

Beşiktaş yediği golün şokunu ilk 20 dakikanın ardından üzerinden attı. Bu dakikadan sonra siyah-beyazlılar orta sahada rakibine cevap vermeye başladı.

Orta alanda geçit vermeyen Beşiktaş, savunmasını biraz olsun rahatlattı. Ancak Holosko ileride tek başına yalnız kaldığı için siyah-beyazlılar, Muslera'yı zorlayacak tek bir şut bile atamadı.

Savunmalar 'aman' dedirtti

İkili mücadelelerin çok fazla olduğu derbide savunma hataları da fazlasıyla göze çarptı.

İlk yarının 25. dakikasında sarı-kırmılı savunma Hilbert'i savunma arkasına sarktı. Ancak Alman futbolcu Muslera ile karşı karşıa pozisyonda topu dışarı attı.

45. dakikada ise Sivok ile İbrahim Toraman'ın anlaşmzlığı sonucunda Umut ve Elmander bir anda pozisyona girdi. Fakat Galatasaray da bu pozisyon yararlanamadı ve geriye hızlı dönen Beşiktaş savunma gole izin vermedi.

Devreden önce Riera sahneye çıktı

Derbide yaşanan ikili faullerde sık sık düdük çaldı. Hem Beşiktaş, hem de Galatasaray bu duran topları etkili kullanmaya çalıştı.

Beşiktaş ilk yarıda duran toptan gol bulamazken, Galatasaray 45+2. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta Albert Riera'nın kafa goluyle durumu 2-1 yaptı. İspanyol futbolcunun golünün ardından sarı-kırmızılılar soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Fernandes ortaladı, Sivok golü attı

İkinci yarıya iki farklı geride başlayan Beşiktaş, santrayla birlikte Galatasaray kalesine gitti.

Saniyeler sonra korner kazanan Beşiktaş'ta duran topların usta ismi Fernandes topun başına geldi. Portekizli'nin kullandığı kornerde ceza sahası içinde iyi yükselen Sivok kafayı vurdu ve 46. dakikada topu ağlar gönderdi. Bu golle Beşiktaş derbide skoru 2-1 yaptı.

Sneijder ve Dentinho derbi ile başladı

Beşiktaş ikinci yarıda erken bulduğu golden sonra moral kazandı.

Galatasaray ise özellikle sağ kanadı daha fazla kullanarak Elmander ve Umut'u topla buluşturmaya çalıştı. Dakikalar ilerledikçe orta sahada sıkışan oyun nedeniyle hem Samet Aybaba, hem de Fatih Terim oyuncu değişikliği yaptı.

Galatasaray'da yeni transfer Wesley Sneijder ve Engin Baytar 58'de oyuna girerken Emre Çolak ve Umut Bulut kenara geldi. Beşiktaş'ta ise yeni transfer Dentinho, Olcay Şahan'ın yerine oyuna dahil oldu.

Melo tükürdü kırmızı çıktı

Değişikliklerin ardından kısa bir süre sonra derbide ortalık bir anda karıştı.

İkili mücadele sonrasında Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup ile Galatasaraylı Felipe Melo arasında yaşanan tartışma sonrasında hakem Tolga Özkalfa kırmızı kartına başvurdu. Özkalfa, Melo'ya rakibine tükürdüğü gerekçesiyle kırmızı kartını gösterirken, sarı-kırmızılılar zorlu maçta 10 kişi kaldı.

Galatasaray topu tutu, Beşiktaş'ın taktiği tutmadı

Galatasaray 10 kişi kalması nedeniyle Beşiktaş'a pozisyon vermemek adına topu ayağında tutmaya çalıştı. Beşiktaş ise dikine oynayarak Holosko ve Dentinho'yu pozisyona sokmaya çalıştı. Ancak siyah-beyazlılar Arena'da aradıkları ikinci golü bulamadı.

Zorlu derbide çalan son düdükle birlikte Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-1 yenerek 3 puana ulaştı ve siyah-beyazlı rakibiyle farkı 5 puana çıkardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.