İNGİLTERE
okuma süresi: 1 dak.

İngiltere'nin göçten sorumlu devlet bakanı Harper istifa etti

İngiltere'nin göçten sorumlu devlet bakanı Harper istifa etti

İngiltere'nin göçten sorumlu Devlet Bakanı Mark Harper, temizlikçisinin Birleşik Krallık'ta çalışmak için vizesi olmadığı ortaya çıkınca istifa etti.

Yayın Tarihi: 09/02/14 18:27
okuma süresi: 1 dak.
İngiltere'nin göçten sorumlu devlet bakanı Harper istifa etti
A- A A+

Harper'ın, yanında 2007 yılında çalışmaya başlayan temizlikçinin vize kontrollerini işe alırken yaptırdığı ancak daha sonra bu kişinin vize süresi bitmesine karşın çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Cameron, istifa mektubuna verdiği yanıtta "Harper'ın onurlu bir karar verdiğini" belirterek, "Temizlikçinin vize durumunu kontrol etmene karşın, göç bakanı olarak bu kontrolleri en yüksek standartta tutman gerektiği görüşünü anlıyorum" dedi.

Eylül 2012'den bu yana göçten sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulunan Mark Harper'dan boşalan koltuğa James Brokenshire getirildi.

İngiliz basını, göçten sorumlu devlet bakanının bile yanında çalıştırdığı insanların vize durumlarını kontrol edemezse, ülke genelinde bu kontrollerin sağlıklı yapılmasının nasıl mümkün olabileceği yönünde yorumlara yer veriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.