İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

Karısını öldürmekten 10 yıl ceza aldı

Karısını öldürmekten 10 yıl ceza aldı

İngiltere'de, hemşire karısını 58 kez bıçaklayan Bülent Sessaçar 10 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum oldu. 29 yaşındaki Sessaçar cinayeti suçlamasını reddetse de, kasıtsız adam öldürme suçunu kabul etti.

Yayın Tarihi: 09/02/14 20:39
okuma süresi: 3 dak.
Karısını öldürmekten 10 yıl ceza aldı
A- A A+
İngiltere'de, hemşire karısını 58 kez bıçaklayan Bülent Sessaçar 10 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum oldu. 29 yaşındaki Sessaçar cinayeti suçlamasını reddetse de, kasıtsız adam öldürme suçunu kabul etti. Akıl sağlığı yerinde olmayan ve uyuşturucu madde bağımlısı olan Sessaçar'a indirimli ceza verildiği bildirildi.

Aralık 2012'de meydana gelen olayı, çiftin altı yaşındaki kızı da tanıklık etmişti. Komşular evden gelen bir çığlık üzerine polisi aramış, gelen polis posta deliğinden baktıktan sonra bir problem olmadığı kanısına varıp gitmişti. Fakat çığlıkların devam etmesiyle komşular tekrar polisi aramış ve sonunda cinayet yerine ulaşılmıştı.

Mücadele sırasında bacağından bıçaklanan Sessaçar ise polis tarafından yatağın üzerinde kriz geçirir halde bulmuştu. İki uzman psikiyatra göre kişilik bozukluğu olan Sessaçar olay sırasında uyuşturucudan tetiklenmiş bir nöbet geçiriyordu.

Sessaçar 25 yaşındaki eşi Rebecca Sessaçar'la olan evliliğinde problem yaşıyordu. Olaydan birkaç gün önce eşine saldırdığı nedeniyle gözaltına alınmış fakat eşi suçlamada bulunmadığı için serbest bırakılmıştı.

Sessaçar'ın duruşması Pazartesi günü Old Bailey mahkemesinde karara bağlandı. Eğer cinayetle suçlansaydı minimum 20 yıl ceza alacakken, akli dengesinin yerinde olmaması nedeniyle cezası azaltıldı. Dedektif Russel Taylor "akli dengesi yerinde olmasa da, Sessaçar'ın davranışının cezasını çekmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

2005 yılında evlenmiş olan çift, Sessaçar'ın spor salonunda başka bir kişi ile görüşmeye başlaması üzerine 2012 yılında kısa süre ayrılmışlardı. Ruhsal problemler yaşayan Sessaçar, depresyon yaşıyor ve sık sık çevresine intihardan bahsediyordu. Ailesinin yanından ayrılmış olsa da depresyonu devam eden Sessaçar Eylül 2012'de aşırı dozda uyuşturucu almıştı. Durumu gittikçe kötüleşen Sessaçar mahallede karıştığı bir tartışma kontrolden çıkmaya başlayınca eşi Rebecca Sessaçar polisi aramıştı. Birkaç ay sonra, Aralık ayında ise Sessaçar eşini kokain kullanmakla suçlamış fiziksel saldırıda bulunmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.