İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Temizlikçisi vizesiz çıkan bakan istifa etti

Temizlikçisi vizesiz çıkan bakan istifa etti

İngiltere Göçmenlik Bakanı Mark Harper, evinde çalışan kadın temizlikçisinin ülkede vizesiz kaldığını öğrendikten sonra bakanlık görevinden istifa etti.

Yayın Tarihi: 10/02/14 08:19
okuma süresi: 2 dak.
Temizlikçisi vizesiz çıkan bakan istifa etti
A- A A+

İngiltere'nin 43 yaşındaki Göçmenlik Bakanı Mark Harper, 2007 yılından bu yana evinde çalışan Kolombiyalı kadın temizlikçinin ülkede yasadışı kaldığını fark ettikten sonra Başbakan David Cameron'a istifasını sundu.

Harper, istifa mektubunda, temizlikçiyi işe alırken pasaportunu ve Göçmenlik Bürosu'ndan verilen mektubu kontrol ettiğini daha sonra belgeleri bulamayınca çalışanının göçmenlik statüsünü öğrenmek için İçişleri Bakanlığı'na başvurduğunu belirtti.

Eski bakan, yapılan incelemede temizlikçisinin 2012 yılından beri bu ülkede vizesiz kaldığını öğrendiğini yazdı.

Harper, Göçmenlik Bakanı olarak durumu daha dikkatli kontrol etmesi gerektiğini belirterek bir işveren olarak yasaları çiğnemese de bulunduğu pozisyonu diğer kişilere göre daha yüksek standartlarda tutması gerektirdiğini söyledi.

Başbakan David Cameron'ın, Harper'ın 'hayli utanç' duyduğu bu durum yüzünden istifasını kabul etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Independent gazetesi, göçmenlik uzmanı eski bir avukata dayandırarak verdiği haberde, Harper'ın resmi belgeleri saklamayıp vizesiz bir göçmene iş verdiği için 5 bin Sterlin (yaklaşık 20 bin TL) para cezası alabileceğini yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.