İNGİLTERE
okuma süresi: 4 dak.

Siber, Kıbrıslı Türklere seslendi: "Birlikte yürürsek çok güzel işler başaracağız"

Siber, Kıbrıslı Türklere seslendi: "Birlikte yürürsek çok güzel işler başaracağız"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İngiltere'de ve Kıbrıs'ta yaşayan Kıbrıslı Türklerin bir bütünü oluşturduğunu ve birlikte hareket ederlerse çok güzel işler başarılacağını vurguladı. Siber, İngiltere'deki Kıbrıslı Türklerin aynı zamanda birer fahri elçi olduğunu belirterek, lobicilik konusunda da ortak çalışmalarla çok iyi yerlere gelebileceklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 01/04/14 10:39
okuma süresi: 4 dak.
Siber, Kıbrıslı Türklere seslendi: "Birlikte yürürsek çok güzel işler başaracağız"
A- A A+

Londra'da temaslarını sürdüren Meclis Başkanı Siber, dün gece KKTC Londra Temsilciliği'nde düzenlenen resepsiyonda, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türklerle bir araya geldi.

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı'nın ev sahipliği yaptığı resepsiyona, Siber'e eşlik eden CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür, DP-UG Milletvekili Ergün Serdaroğlu, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ve TDP Milletvekili Zeki Çeler; Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ile İngiltere'de yaşayan çok sayıda Kıbrıslı Türk katıldı.

Meclis Başkanı Siber'e ve milletvekillerine büyük ilgi gösteren Kıbrıslı Türkler, sohbet edip hatıra fotoğrafları çektirdi. Milletvekilleri de gazetecilere demeçler verdi.

SİBER: "ÇOK DEĞERLİSİNİZ"

Meclis Başkanı Sibel Siber, resepsiyonda yaptığı konuşmada, gördüğü sevgi ve ilgiden duyduğu mutluluğu ifade ederek "Sizler çok değerlisiniz, gerçekten çok değerlisiniz" dedi.

"BİRLİKTE YÜRÜRSEK ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ… SİZİN DE MECLİS BAŞKANINIZIM"

Hep beraber Kıbrıs Türk toplumunu oluşturduklarını, toplumun bir ayağını oluşturan 300 bin kişinin İngiltere'de yaşadığını ifade eden Siber, bu iki ayak birlikte, iletişim içinde, koordineli adım atarsa çok güzel yerlere gelineceğinden emin olduğunu vurguladı. Siber, "Birlikte yürürsek başaracağız, çok güzel işler başaracağız. Şunu bilin ki, ben başbakanken sizlerin de başbakanıydım, şu anda Meclis Başkanı'yım, sizlerin de Meclis Başkanıyım. Bunu içinizden hissetmenizi istiyorum" dedi.

Meclis Başkanı Sibel Siber, İngiltere'de yaşayan vatandaşların sorunlarını kendilerine iletmesini isteyerek, bunun için Meclis'in web sayfasının ve facebook sayfasının da kullanılabileceğini söyledi.

Yasa çalışmalarıyla ilgili görüş ve düşüncelerin de iletilmesini isteyen Siber, Londra'da konularında uzman çok değerli insanlarla tanıştığını, Meclis'e iletilecek tüm görüşlerin kendisine ulaştığını, mutlaka değerlendirildiğini ve yanıt verildiğini anlattı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, kendisine eşlik eden milletvekilleriyle ve Meclis'in web sitesi üzerinden tüm milletvekilleriyle de iletişim kurulmasını isteyerek şöyle konuştu:

"Sizlerden görüş, düşünce ve önerilerinizi bekliyoruz. Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. Tecrübelerinizde yararlanacağımız çok şey var. Bir bütünün tamamlayıcı iki parçası olarak biz bu birlikteliği kurarsak, gönül bağımız zaten var ama aktif olarak yapacağımız işler konusunda da bu bağı kurarsak güçlü olacağız. Sizler, bizim burada, İngiltere'de fahri elçilerimizsiniz. Lobicilik konusunda da sizler bizlerle beraber ortak çalışarak çok iyi yerlere gelebiliriz."

ÖNEMLİ TEMASLAR

Meclis Başkanı Siber, Meclis Başkanı olarak ilk kez geldiği Londra'da bugünden itibaren anlamlı temaslar yapacaklarını ve bunları halka duyuracaklarını da ifade ederek, sözlerini "Sizlerin desteği bizler için çok önemli. Meclis sizindir, Meclis halkımızındır, kapılar size açıktır. Kıbrıs'a gittiğinizde randevularınızı alıp gelin görüşelim. Sizleri sevgi ve saygıyla kucaklıyorum" diyerek tamamladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.