İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Yorgancıoğlu: "Çözüm fırsatının yitirilmemesi gerekir"

Yorgancıoğlu: "Çözüm fırsatının yitirilmemesi gerekir"

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Annan Planı döneminde kaçan çözüm fırsatının bugün Doğu Akdeniz'de bulunan zengin yer altı kaynakları nedeniyle yeniden gündeme geldiğini ve bu fırsatın da yitirilmemesi gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 09/05/14 08:01
okuma süresi: 2 dak.
Yorgancıoğlu: "Çözüm fırsatının yitirilmemesi gerekir"
A- A A+

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC'de bulunan TC Dışişleri Bakanlığı yeni meslek memurlarını kabul etti.

Saat 14:30'da Dışişleri Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleşen kabule, TC Dışişleri Daire Başkanı Burcu Bumin Tibet başkanlığında 4'üncü dönem 94 konsolosluk ve ihtisas memuru katıldı.

Yorgancıoğlu: "Siyaset insana hizmet etme sanatıdır"

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu kabulde yaptığı konuşmada, mesleğe yeni başlayan Dışişleri Meslek memurlarına kendisinin İstanbul Üniversitesi siyaset bölümü mezunu olduğunu belirterek, siyasetin insana hizmet etme sanatı olduğunu kaydetti.

Siyasetin insan odaklı yapılması gerektiğine işaret eden Yorgancıoğlu, kendisinin de siyaset yaparken buna özen gösterdiğini söyledi.

Devletin insan için var olması gerektiğini savunanlardan biri olduğunu ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, insanın devlet için değil, devletin insan için çalışması gerektiğini vurguladı.

Yeni fırsat

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu meslek memurlarını, ambargo ve izolasyonlar altında bulunan ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik sıkıntılar, Kıbrıs sorunu, Annan Planı ile sorunun çözümü yönünde geçmiş yıllardan bugüne yürütülmekte olan çözüm süreci hakkında bilgilendirerek Annan Planı döneminde kaçan çözüm fırsatının bugün Doğu Akdeniz'de bulunan zengin yer altı kaynakları nedeniyle yeniden gündeme geldiğini ve bu fırsatın da yitirilmemesi gereğine vurgu yaptı.

Başbakan Yorgancıoğlu, TC Dışişleri Memurlarına meslek hayatlarında başarılar da diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.