İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Kuğuyu kesen Türk konuştu

Kuğuyu kesen Türk konuştu

İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'e ait olduğu kabul edilen kuğuyu kesen Türk, kuşu tadını merak ettiği için kestiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 05/06/14 08:20
okuma süresi: 2 dak.
Kuğuyu kesen Türk konuştu
A- A A+

İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'e ait olduğu kabul edilen kuğuyu yediği için ceza alan Türk, ilk kez konuştu.

Uzun bir süredir işsiz olduğunu ve evinin yakınındaki göle giderek yürüyüş yapan 46 yaşındaki Fidan, kuğuyu tadını merak ettiği için kestiğini söyledi.

"Bu ilk kez, ya da saklı gizli yaptığım bir şey değil" diyen Fidan şunları kaydetti:

"Keserken bir balıkçı fotoğraflarımı çekti. Fotoğrafımı çektiğini de gördüm. Daha önce de çekmişlerdi. Ardından polis geldi. Çekilen fotoğraflardan beni tanımış. 'Bir kuş kestin mi?' diye sordular. Ben de 'evet' dedim.

'Çok aç olduğun için mi kestin? diye sordular. Ben de 'Hayır tadını merak ettim' dedim. Sonra beni tutuklayıp karakola götürdüler. Sorgulandım. Aynı gün serbest bıraktılar. Sonra mahkeme tarihi verildi. Daha sonra polis evime gelip buzdolabında sakladığım etleri aldı. 'Lezzetli miydi?' diye sordu. Ben de 'Evet' dedim. Savunma için tarafıma avukat verildi. İkinci mahkemenin sonunda toplam 215 sterlin para cezasına çarptırıldım."

Kuğuların İngiliz Kraliçesi'ne ait olduğunu bilmediğini söyleyen Fidan, "Kuğuların kesmenin suç olduğunu da bilmiyordum. Bu yüzden beni gözaltına aldılar. Zaten dava sonuçlandı. Cezam neyse ödeyeceğim" diye konuştu.

İngiltere parkları ve gollerindeki kuğuların tümü 12. yüzyıla dayanan İngiliz kanunlarına göre tümü İngiliz Monarşisine yani Kraliçe'ye ait sayılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.