İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Beste'nin "dip"ten gelen şiirleri

Beste'nin "dip"ten gelen şiirleri

Ünlü Kıbrıslı Türk şair Beste Sakallı geçtiğimiz Cuma akşamı şiir sevenlere muhteşem bir şiir ziyafeti sundu.

Yayın Tarihi: 25/06/14 15:48
okuma süresi: 2 dak.
Beste'nin "dip"ten gelen şiirleri
A- A A+

Ertanç Hidayettin ve Ayşe Gül'ün davetlisi olarak Londra'ya gelen altı tane şiir kitabı olan Beste Sakallı, son kitabı "dip" ile sevenleriyle buluştu. Stoke Newington'da bulunan Most Art sahnesinde şiirlerini seslendiren Beste Sakallı'nın şiirlerinin İngilizce çevirilerini de Ayşe Gül seslendirdi.

Şairin iç dünyasında yaptığı yolculukları yansıtan "dip" seyirciden yoğun ilgi gördü. Bu güne kadar barış, göç, aşk gibi toplumun dikkatini daha pek çok konuda şiirler yazan Sakallı "hayatın bana yansıyan yönlerini yazmayı ve paylaşmayı seviyorum. Onları çok dağılmadan ve etkisi henüz üzerimdeyken sıcağı sıcağına payşaşmak istiyorum. Onu daha samimi ve daha gerçek yaptıpığına inanıyorum. Dip bu dönemin kitabı ve bu şekilde doğdu" dedi.

Zaman zaman seyircilerini sahneye davet edip kendi şiirlerini okumalarına fırsat veren Beste Sakallı, soru cevap bölümleriyle de şiir severlerin kendisiyle ilgili merak ettikleri sorulara da cevap verdi. Dinletinin hemen ardından da Rembetiko müzik grubu sahne aldı.

Londra Gazete

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.