İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İskoçya'da bağımsızlık için karar günü

İskoçya'da bağımsızlık için karar günü

İskoçlar Birleşik Krallık'tan ayrılıp ayrılmama kararı için bugün yerel saatle sabah 7'den itibaren sandık başında.

Yayın Tarihi: 18/09/14 08:43
okuma süresi: 2 dak.
İskoçya'da bağımsızlık için karar günü
A- A A+

Oy kullanmak için kayıt yaptıran seçmen sayısı, toplam seçmenin yüzde 97'si ile oldukça yüksek bir oranda. İskoçya'da 4 milyon 200 binden fazla seçmen var.

Toplam 2 bin 608 oy kullanma merkezinde gerçekleşecek.

Yetkililer oy kullanma merkezlerinde kuyruk olmaması için önlemler aldı.

Sonuçların ise Cuma sabah belli olması bekleniyor. Bağımsızlık konusundaki kararı açıklayacak isim ise oyların sayılmasından sorumlu olan kurumun başındaki isim olan Mary Pitcaithly.

Sayılacak oylar arasında mektup yolu ile kullanılacak olan 789 binden fazla oy da var. Bu sayı, bugüne kadar posta yolu ile kullanılan en yüksek oy sayısı.

Anketlere göre İskoçya seçmeninin yüzde 8 ila 14'ü halen kararsız. Kararsızların oyları ise bağımsızlık konusunda önem taşıyor.

Ülkede bazı çevreler ise İskoçya'nın Birleşik Krallık'la 307 yıllık birlikteliğinin son bulması halinde Başbakan David Cameron'ın istifa etmesi gerektiğini söylüyor.

Birleşik Krallık'ta, aksi yönde bir karar alınmadıkça genel seçimler 7 Mayıs 2015'te yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.