İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Cameron: "bu katilleri yakalayarak adalet önüne çıkarmak için elimizden geleni yapacağız"

İngiliz rehinenin IŞİD tarafından öldürülmesi

IŞİD terör örgütünün İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Alan Henning'in infaz görüntüsünü yayınlamasının ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, "ülkesinin bu katilleri yakalayarak, adalet önüne çıkarmak için elinden geleni yapacağını" söyledi

Yayın Tarihi: 04/10/14 18:16
okuma süresi: 2 dak.
İngiliz rehinenin IŞİD tarafından öldürülmesi
A- A A+

Cameron ayrıca, "Alan Henning'in zalimce öldürülmesi, bu teröristlerin ne kadar barbar olduğunu gösteriyor" diyerek, Henning'in ailesine başsağlığı diledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'in Henning'in infazına ilişkin görüntüsünün doğruluğunu kanıtlanmaya çalışırken, IŞİD'in yayınladığı "Amerika ve müttefiklerine yeni bir mesaj" başlıklı video 1 dakika 11 saniye sürüyor.

Görüntünün sonunda, ABD'li eski asker Peter Edward Kassig olduğu tahmin edilen başka bir rehine görülüyor. Videodaki IŞİD militanı, bir sonraki kurbanın Kassig olacağını söylüyor.

İngiltere'nin kuzeyinde bulunan Salford kentinden yaşayan ve taksi şoförlüğü yapan 47 yaşındaki Henning, geçen yıl aralık ayında Suriye'de kaçırılmıştı.

IŞİD daha önce Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım kuruluşu çalışanı David Haines'i de benzer şekilde, başlarını keserek öldürmüştü.

İngiltere, geçen haftadan bu yana Irak'ta IŞİD'e yönelik yürütülen hava operasyonuna destek veriyor.

İngiltere Başbakanı Cameron, dün operasyonun yürütüldüğü Güney Kıbrıs'taki askeri üssü ziyaret etmiş ve operasyonda kullanılan tornado jetlerinin sayısının artırılacağını açıklamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.