İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere: "Üzüntü duyduk!"

İngiltere: "Üzüntü duyduk!"

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki araştırma faaliyetleri yapacağı duyurmasıyla Doğu Akdeniz'de gerginliğin artma riski doğuran son olaylardan ötürü üzüntü duyduğunu açıkladı. Açıklamada, Londra'nın Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki egemenlik haklarını tanıdığını tekrarlandı.

Yayın Tarihi: 08/10/14 15:08
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere: "Üzüntü duyduk!"
A- A A+

Kıbrıs Haber Ajansı'nın (KHA) Kıbrıs'taki son gelişmelerle ilgili bir değerlendirme yapması istenen İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın bir Sözcüsü, "Güney Kıbrıs'ın egemenlik haklarından doğan Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde mineral kaynaklar araştırmasını tanıyoruz ve bu kaynakların Kıbrıs'taki tüm toplumların faydası için araştırılması gerektiği yönündeki görüşümüzün aynı kaldığını ifade ederiz" dedi.

Sözcü şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde araştırma faaliyetlerinde bulunacağı yönündeki duyurusu gibi son olayların gerginliğin artması riskini doğurmaktadır. Biz tüm taraflara kışkırtıcı açıklama ve faaliyetlerden kaçınmaları çağrısı yapıyoruz."

"Bu olay, kapsamlı bir anlaşmanın öneminin altını çizmektedir. Dolayısıyla biz, çözüm müzakerelerinin başarıyla ilerleyebileceğini umut etmekteyiz. Türkiye için bir anlaşma beklentilerini desteklemede rol oynayabilecek olumlu bir rol üstlenmeye devam etmesi için bir fırsat vardır."

Türkiye, kısa süre önce bir seyrüsefer teleks mesajı (NAVTEX) yayımlayarak denizcilere, Kıbrıs'ın güneyindeki bölgelerde, 20 Ekim-30 Aralık tarihleri arasında sismik araştırmalar yapacağından ihtiyatlı olunması tavsiyesinde bulunmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.