İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

Tuncalı'dan 31. Yıl resepsiyonu

Tuncalı'dan 31. Yıl resepsiyonu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 31'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla KKTC'nin Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ile eşi İhsan Tuncalı'nın ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi.

Yayın Tarihi: 15/11/14 09:53
okuma süresi: 3 dak.
Tuncalı'dan 31. Yıl resepsiyonu
A- A A+

Londra'daki Hyatt Regency Churchill Oteli'ndeki resepsiyona, aralarında Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç'in de bulunduğu çok sayıda Türk ve İngiliz davetli katıldı.

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı KKTC'nin 31'inci kuruluş yıl dönümü mesajında, "Vatanımızda özgür yaşayabilmek için verilen onurlu mücadelemizin görkemli eseri olan Cumhuriyetimiz, geride bıraktığımız 31 yıl içerisinde bölgede önemli bir barış ve demokrasi merkezi olduğunu göstermiştir. Halkımız bu kısa zamanda yaşanan bütün zorlukların tecrübesiyle ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda büyük başarılar kaydederken, sosyal dokusunu ve çok sesliliğini korumuştur" ifadelerini kullandı.

Adada her zaman iki toplumlu, iki kurucu devletin eşit statüsüne dayalı adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması için gerekli gayretleri gösterdiklerini belirten Tuncalı, "Anlaşmadan yana olduğunu tüm dünyaya göstermiş olan Kıbrıslı Türkler, iyi niyetli yaklaşımlarını 2004 yılında düzenlenen referandumda da ortaya koymuştur. Adada kendileriyle eşit statüde bulunmamızı hazmedemeyen Kıbrıslı Rumlar ise uluslararası alanda 1963 yılında yıkmış oldukları ortaklığın statüsünden ve tek taraflı AB üyeliğinden yararlanarak müzakerelerde olumsuz tutumlarını sürdürmekte ve tüm çözüm süreçlerinin sonuçsuz kalmasına neden olmaktadırlar" diye konuştu.

Yeni bir bahaneyle geçen günlerde müzakere masasından çekilen Kıbrıs Rum tarafının, adada kriz ve gerginliğin devam etmesine, çözümden uzaklaşılmasına neden olduğunu dile getiren Oya Tuncalı, adanın etrafındaki doğal kaynaklara tek başına sahip olma gayreti içerisinde olan Kıbrıs Rum tarafının bir kez daha zamana oynadığının anlaşıldığını belirtti.

Tuncalı, "Burada bilinmesi gereken tek gerçek, Kıbrıs'ta bulunan her doğal kaynağın üzerinde Kıbrıslı Rumlar kadar, Kıbrıslı Türklerin de hak ve çıkarlarının mevcut olduğudur. Bizler hak ve çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz. Anlaşma için müzakere masasına dönülüp, karşılıklı hak ve çıkarlara saygı gösterilmesi gerekmektedir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.