İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

CTP'nin İngiltere örgütü parti içindeki sorunları konuştu!

CTP'nin İngiltere örgütü parti içindeki sorunları konuştu!

CTP UK ülkemizde yaşanan tüm sorun ve sıkıntıların temeli olduğuna inandığımız barış ve çözüm sürecindeki tıkanıklığı, Parti içinde yaşanan sorunları ve hükümet politikalarını tartışıp görüş bildirmek amacı ile 7 Aralık 2014 tarihinde Kıbrıs Türk Toplum merkezinde genişletilmiş toplantı gerçekleştirmiştir. Konu başlıkları özet olarak aşağıdaki gibidir:

Yayın Tarihi: 10/12/14 14:51
okuma süresi: 3 dak.
CTP'nin İngiltere örgütü parti içindeki sorunları konuştu!
A- A A+

Üzülerek gözlemliyoruz ki, son dönemlerde Partimizin tüzük ve ideolojisine ters düşecek olaylar yaşanmaktadır. Hatırlatma gereği duyarız ki, CTP'nin yıllardır süren tek bir mücadelesi vardır, o da Kıbrıs'ta BM parametrelerinde federal çözümü destekleyip kalıcı bir barışı sağlamaktır.

Her bir CTP'li birey tüm enerjisini barışa giden yolda harcamalı, bu yönde politikalar üretmelidir. Seçim kazanma, hükümet mevki ve makamlarında yer alma kavgası olmamalıdır. Buna bağlı olarak gerek TC makamlarınca gerekse KKTC Cumhurbaşkanı tarafından yapılan ayrılıkçı ve iki devlet temelinde ulaşılabilecek çözüm söylemlerine gereken tepki ve açıklamaların yapılmadığını gözlemlemekteyiz.

Parti içinde yaşanan sorunlar, gruplaşmalar ve geçtiğimiz yerel seçimlerde basına kadar yansıyan güç ve ego kavgaları sonucunda CTP büyük bir yenilgi yaşamıştır. Tüm bu yaşananlardan sonra Parti yetkili organlarının ve disiplin kurulunun sağlıklı bir şekilde değerlendirmeler yapıp gereken ceza ve yaptırımları uygulamadığını görmekten dolayı duyduğumuz üzüntüyü bildirmek isteriz. CTP'nin kimsenin malı olmadığının hatırlatılması gerekmektedir. Kendi kişisel menfaatlari icin Parti içinde yer alan şahısların tespit ve ihracının ivedilikle yapılması gerektiğini düşünmekteyiz.

Bu süreç doğal olarak Parti'nin hükümet politikalarını da olumsuz yönde etkilemektedir. Bir taraftan seçim kazanıp hükümet olma çabası, cumhurbaşkanlığını kazanma çabası ve bu uğurda değişim adı altında Partinin içine düşürüldüğü durum, diğer yandan ise Parti içindeki iktidar ve ego kavgaları yüzünden CTP'miz bügün arzuladığımızdan uzak bir durum içerisindedir.

Değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi gerçeğinin bilinci ile Partimizin, Dünya konjektürü ve diğer bütün dinamiklere bağlı olarak yaşayacağı değişim ve yenilikler, Parti ideolojisi ve varoluş mücadelesine ters düşmeyecek bir çizgide olmalıdır. Fakat görüyoruz ki, CTP milletvekili ve Partinin üst organlarında yer alan bazı arkadaşlar hiç çekinmeden özelleştirmeyi veya konfederal bir çözümü savunur durumlarda öne çıkabiliyor.

Tüm bu kaygılarımızı iletirken 18 Ocak 2015 tarihinde yeniden toplanıp daha kapsamlı değerlendirmeler yapma kararı almış bulunmaktayız. Tüm Parti üyeleri, sempatizanlar ve ilerici arkadaşları aramızda görmekten mutlu olacağız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.