İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngilizler AB'den çıkmak istiyor

İngilizler AB’den çıkmak istiyor

Avrupa ülkelerinde yapılan bir anketin sonuçlarına göre, Avrupa Birliği'ne karşı şüphe duyan Avrupalıların sayısı artıyor.

Yayın Tarihi: 10/01/15 09:52
okuma süresi: 2 dak.
İngilizler AB’den çıkmak istiyor
A- A A+

İngilizler ise daha da ileri gidiyor.Alman Neuen Osnabrückergazetesinde sonuçları açıklanan ve 13 Avrupa ülkesindegerçekleştirilen ankete göre, kendini 'daha az Avrupalı' hissedenlerin sayısı geçen yılagöre artış göstererek yüzde 26'ya yükseldi.

Almanya'da Avrupa'dan uzaklaşanların sayısı yüzde 21'e çıkarken, Avrupa'yakuşkuyla bakanların en çok arttığı ülke ise Yunanistan oldu. Euro krizi nedeniyle zorgünler geçiren Yunanların yüzde 52'si yüzde kendini daha az Avrupalı hissediyor.İngilizlerin yüzde43'ü kendini, Fransızların yüzde 35'i, Belçikalıların yüzde 27'si,İrlandalı ve İsviçrelilerin deise yüzde 26'sı kendini Avrupa'dan uzak hissettiğini dilegetirdi.Finlandiya, Danimarka ve İzlanda gibi Kuzey Avrupa ülkelerinde, kendini Avrupa'yabağlı hissedenlerin sayısı çoğunlukta.

Öte yandan ankete katılanların yüzde 64'ü ülkesinin Avrupa Birliği'nde kalmasındanyana. Avrupa Birliği'nden ayrılmak isteyenlerin çoğunlukta olduğu tek ülke ise İngiltere.İngilizlerin yüzde 51'i ülkesinin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını istiyor. Bu karşılıkAlmanların yüzde 74'ü ülkesinin Avrupa Birliği'nde kalmasından yana.Avrupa'ya kuşkuyla bakanların sayısının artmasının nedeni olarak da ekonomik krizgösteriliyor. Soruları yanıtlayanların yüzde 29'u Avrupa'daki ekonomik krizin nedenibankaları gösterirken, yaklaşık yüzde 20'si de krizden Yunanistan ve Portekiz gibiülkelerin zayıf ekonomilerinisorumlu tutuyor. Katılımcıların yüzde 11'i krizinnedeninin doğrudan AB olduğu görüşünde.Anket 13 ülkeden 12 bin 750 kişininkatılımıyla pazar araştırmaları yapan WIN/Gallupşirketi tarafından gerçekleştirildi.

DW

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.