İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngilere'de süt artık sudan bile ucuz

İngilere'de süt artık sudan bile ucuz

İngiltere'de en büyük süpermarketler arasındaki rekabet, sütün fiyatının şişelenmiş sudan daha ucuza gerilemesine neden oldu. Bu durumdan en çok zarar gören çiftçiler arda arda üretimi bırakıyor.

Yayın Tarihi: 14/01/15 16:06
okuma süresi: 2 dak.
İngilere'de süt artık sudan bile ucuz
A- A A+

İngiltere'nin en büyük dört perakende zinciri Tesco, Morrisons, Sainsbury's ve ABD'li dev Wal-Mart'ın iştiraki Asda son günlerde rekabetçi süpermarket piyasasında pazar paylarını korumak için fiyat indirim yarışına girdi.

The Grocer adlı endüstri dergisine göre bu fiyat savaşında marketlerin kendi markası olan taze sütler, litre başı fiyata göre bazı şişe sularından daha ucuz hale geldi. Brandview.com sitesindeki hesaplamaya göre, süpermarketlerdeki sütün litre fiyatı 43 peniye gerilerken, büyük paketlerdeki şişe suyun litre fiyatı 44 peniden satılıyor.

İngiltere'de sütün fiyatı geçen yıldan bu yana düşüşte. Nedeniyse süpermarketlerin düşük fiyatlarla müşteri çekme çabası. Bu çabada ülkede açılan Alman perakende şirketleri Aldi ve Lidl'nin düşük fiyat politikası etkili oldu.

Zarar Eden Çiftçi Üretimi Durduruyor

Süpermarketlerin fiyat politikasında kazanan müşteri olsa da süt üreticileri durumdan rahatsız. İngiliz süt üreticileri sütten elde ettikleri gelirin azalmasından şikayetçi. Hatta kazanç elde edemeyen birçok çiftçi üretimi bırakıyor.
İngiltere Ulusal Çiftçiler Birliği (NFU) rakamlarına göre, sadece aralık ayında 60 günlük süt üretim çiftliği üretimi bıraktı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.