İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

CTP UK: "CTP- BG'yi değil, özlediğimiz CTP olmasını istiyoruz"

CTP UK: "CTP- BG'yi değil, özlediğimiz CTP olmasını istiyoruz"

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin İngiltere örgütü yaptığı açıklamada gündemdeki gelişmeler yanında partileri CTP- BG'yi de değerlendirdi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 31/01/15 09:17
okuma süresi: 3 dak.
CTP UK: "CTP- BG'yi değil, özlediğimiz CTP olmasını istiyoruz"
A- A A+

Görüşme sürecindeki tıkanıklık, parti içi sorunlar ve hükümet politikalarını değerlendirdiğimiz ikinci toplantımızı 18 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirdik. Söz alıp toplantıya katkıda bulunan bütün arkadaşlar, içinden geçtiğimiz bu sıkıntılı dönemde taraflar arasındaki uzlaşmazlık ve son günlerde Akdeniz'deki doğal kaynak rezervleri ile ilgili yaşanan zıtlaşmalara vurgu yaparak bu konularda dikkatli olmamız gerektiğini soylediler. Görüşme sürecini zora sokacak ya da tamamen bitmesine neden olacak zıtlaşma ve sürtüşmeler yerine yapıcı ve birleştirici söylemlerle Partimizin öne çıkmasını arzuladığımızı belirtmek isteriz. Gerek bu konuda, gerekse görüşmeler ve çözüm konusunda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, halen başkanı gibi davrandığı Ulusal Birlik Partisi, Hükümet ortağı Demokrat Parti ve Türkiye Cumhuriyeti üst düzey yetkilileri tarafından dile getirilen tehlikeli ve tehditkar yaklaşımlar, ayrılıkçı, iki devlet temeline dayalı çözüm senaryoları karşısında sessiz kalınmaması, gereken cevabın verilmesi ve duruşun sergilenmesi gerekmektedir. CTP UK olarak Partimizin kurulduğu ilk günden beri kuruluş ve varoluş sebebimiz olan iki bölgeli iki toplumlu Federasyona dayalı birleşık bir Kıbrıs temelinde varılacak olan çözüme bağlılığımızı yeniler bu temelde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Toplantida ikinci bir konu olarak konuşulan, bir seçim ittifakı olarak gündeme gelen ve doğruluğu yanlışlığı ayrı bir değerlendirme konusu olan CTP Birleşik Güçler konsepti oldu. CTP Birleşik Güçler ile ismi, logosu sadece kağıt üzerinde değişen fakat tüzüğü aynı olan partimizin bu dönemden sonra hızlı bir değişim içine girdiği gözlemlenmektedir. Birinci toplantımızda belirttiğimiz gibi bu değişikliklerin bir çoğu Parti tüzüğü ve ideolojisi ile örtüşmeyen ve biz üyeler tarafından endişe ile takip edilen değişikliklerdir. Kurulduğu günden beri bu topluma umut olan ve tüm uğraşını demokratik, özgür, bağımsız federal bir Kıbrıs için harcayan partimizin ekonomik, kültürel ve diğer tüm değerlerimizin yerle bir olduğu bu günlerde toplumu kucaklayan ve umutlarını canlı tutmaya devam eden özlediğimiz CTP olmasını arzuluyoruz.

Değerlendirmelerimize devam edeceğimiz bir sonraki toplantımız 15 Şubat 2015 tarihinde Kıbrıs Türk Toplum Merkezi'nde gerçekleşecektir. Tüm parti üyelerimiz ve sempatizanlar davetlidir.

CTP UK Yönetim Kurulu
30 Ocak 2015

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.