İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'de üç kız çocuğu IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye kaçtı

İngiltere'de üç kız çocuğu IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye kaçtı

İngiltere Terörle Mücadele Polisi IŞİD'e katılmak için Londra'daki evlerini terk ettiğinden şüphenilen üç kız çocuğu için harekete geçti. Türkiye'ye giden kız çocuklarını bulmak için Türk medyası da seferber.

Yayın Tarihi: 21/02/15 12:56
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere'de üç kız çocuğu IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye kaçtı
A- A A+

Yaşları 15 ve 16 arasında değişen üç kız çocuğuınun IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmek üzere geçtiğimiz salı günü Londra'daki evlerinden ayrılarak Türkiye'ye gittiklerinden korkuluyor.

Guardian gazetesi, üç çocuğun havaalanında güvenlik kapısından geçtikleri sırada İngiltere Metropolitan Polisi tarafından çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

İngiltere Emniyet Müdürlüğü ise Benthal Green Academisinde öğrenci olduğu bildirilen 15 yaşındaki Shamima Begum, 16 yaşındaki Kadiza Sultana ve kimliği belirlenemeyen 15 yaşındaki çocuğun, akibeti hakkında bilgi toplamaya çalışırken çocuklara evlerine zaman kaybetmeden dönmeleri için çağrı yaptı.

Guardian haberinde, Londra'nın güneyinde yaşayan öğrencilerin geçtiğimiz aralık ayında IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gittiği düşünülen 15 yaşındaki bir kız çocuğuyla arkadaş olduğu, dedektifler tarafından arkadaşlarının nerede olduğu konusunda sorgulan kızların arkadaşlarıyla buluşmak için Suriye'ye gittikleri endişesi yaşandığı aktarıldı.

Guardian haberinde, çocukların geçtiğimiz salı günü THY'nin tarifeli uçağıyla Londra'daki Gatwick Havaalanı'ndan İstanbul'a hareket ettikleri ve Türkiye saatiyle 18.40'da İstanbul'a vardıkları tespit edildi.

Terörle Mücadele Ekibi Şefi Richard Walton, gazeteye yaptığı açıklamada, çocukların güvenliğinden ciddi şekilde endişe duyduklarını konu hakkında bilgisi olan herkesin polise başvurması çağrısı yaptı.

Walton, kızlara ulaşmak için Türk medyasıyla birlikte sosyal medyayı da kullandıklarını vurgulayarak Shamima, Kadiza ve arkadaşlarının kendilerini bir an önce duyarak evlerine dönmelerini umut ettiklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.