İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

Türk Delegeler Türk adayı seçmedi

Türk Delegeler Türk adayı seçmedi

Londra'nın Edmonton bölgesinde İşçi Partisi milletvekili aday belirleme seçiminde yarışan Türk kökenli Ayfer Orhan seçilemedi. İşçi Partisi delegeleri milletvekili adayı olarak Kate Osamu'u seçti.

Yayın Tarihi: 23/02/15 08:06
okuma süresi: 3 dak.
Türk Delegeler Türk adayı seçmedi
A- A A+

Britanya'da önümüzdeki 7 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde, İşçi Partisi'nin Edmonton milletvekili adaylığı için final listesine giren üç kadın aday adayından biri olan Kıbrıs kökenli Ayfer Orhan yeterli oyu alamadı.??Parti teşkilatındaki Türk kökenli delegeler aday belirleme seçiminde Osamor'u destekledi.??Federasyon Başkanı İsrafil Erbil, Belediye Meclisi Üyeleri Nesimi Erbil ve Güney Doğan'ın yanısıra, Haringay belediye Meclisi Üyesi Peray Ahmed de siyahi aday kate Osamor'u destekleyenler arasındaydı. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Edmonton bölgesindeki Community House'ta yapılan aday belirleme seçiminde kayıtlı ve oy verebilecek durumda 250 delege olduğu açıklandı. Mevcut milletvekili Andy Love'un tekrar aday olmayacağını açıklaması ile boşalan milletvekili adaylığı için yapılan adaylık seçimine yüzde 80 gibi katılım oldu. Delegelerden 152'si fiilen seçim salonuna gelerek oy kullanırken 59 üye ise oylarını posta ile gönderdi.??

AYFER ORHAN'DAN TEŞEKKÜR VE BAŞARI DİLEĞİ

Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra kısa bir açıklama yapan Ayfer Orhan, seçim organizasyonu ve parti yöneticilerine gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederek, "Kate Osamor'a da iyi şanslar diliyorum" dedi.

??KATE OSAMOR'UN MESAJI

Adaylığı kesinleşen ve 7 Mayıs seçimlerinde İşçi Partisi'nden İngiltere Parlamentosuna girmek için yarışacak olan Kate Osamor yaptığı açıklamada şunları söyledi; ''Edmonton'ın sesini Westminster'da duyurmak istiyorum- yani Westminster'ın bölgeyi yöneltmesine karşın Edmonton Westminster'a ne istediğini söyleyecek. Ben açık ve sorumlu olarak toplumla birlikte ihtiyaçları doğrultusunda çalışacağım."

MUHAFAZAKAR PARTİ'NİN TÜRK KÖKENLİ ADAYI GÖNÜL DANIELS

Seçimlerde Edmonton bölgesinden Muhafazakar Parti için Türk kökenli aday Gönül Daniels parlamentoya girmek için mücadele edecek. Bölgede önemli orandaki Kıbrıslı Türk nüfusun 7 Mayıs seçimlerinde Daiels'i desteklemesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.