İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'de, Kıbrıslı Türk ve Rum Ticaret odalarına seminer düzenlendi

İngiltere’de, Kıbrıslı Türk ve Rum Ticaret odalarına seminer düzenlendi

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) sorumlu Bakanı David Lidington, Kıbrıs'ın iki tarafının ticaret odalarının ağırlandığı bir seminere ev sahipliği yaptı.

Yayın Tarihi: 03/03/15 07:56
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere’de, Kıbrıslı Türk ve Rum Ticaret odalarına seminer düzenlendi
A- A A+

İngiliz AB Bakanı David Livington'ın düzenlediği seminerde tarafları, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve Güney Kıbrıs Ticaret Odası Başkanı Phidias Pilides temsil etti.

Seminerin ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından yapılan basın açıklamasında, İngiliz Bakan Lidington'ın Kıbrıs'ın Türk ve Rum kesiminin karşılıklı güven ve işbirliğiyle başarılı girişimlere imza atacağı yorumuna yer verildi. David Lidington'ın açıklamasında, "İngiltere, Kıbrıs'taki çözüm sürecini savunanlar arasında en güçlü ülkedir. Bu yüzden, bugün Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Güney Kıbrıs Ticaret Odası'nı ağırlamaktan büyük memnuniyet duydum. Ticaret odalarının çalışmaları, Ada'nın iki tarafında karşılıklı işbirliği ve güvende etkili rol oynayarak, Kıbrıs'ın tamamına nasıl ekonomik katkıda bulunacağını açıkça gösteriyor. İki tarafın kökleşmiş girişimleri, geniş bir hareketin önemli parçası olarak, Ada'da ayrı girişimde bulunmaktan ziyade, Birleşmiş Milletler'in öncülüğündeki tamamlayıcı görüşmelerle birlikte beraber daha çok başarıya ulaşılabileceğini göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Kıbrıslıların ve Türklerin yoğun olarak bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'daki Enfield bölgesi Muhafazakar Parti Milletvekili Nick De Bois de katıldığı seminerin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Kıbrıs sürecinde iki tarafın ticaret odalarının attığı adımları tamamen destekliyorum. Ticaret odalarının bu konuda önemli rol oynadığına inanıyorum. Politika liderlerinin de Ada'da barışın getireceği istihdam faydalarını ve ekonomik refahlığı dikkate aldığına inanıyorum. Ayrıca İngiltere'nin de verdiği desteğe aynı şekilde devam edeceğini umuyorum." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.