İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

CHP İngiltere'ye kadın başkan seçildi

CHP İngiltere’ye kadın başkan seçildi

CHP Genel Merkezi Yurtdışı Örgütlenme Bölümü'nün CHP İngiltere Birliği'nin 1'nci Genel Kurulu'ndaki seçimi iptal etmesi üzerine üyeler geçtiğimiz Pazar günü yeniden seçime gitti.

Yayın Tarihi: 11/03/15 08:06
okuma süresi: 3 dak.
CHP İngiltere’ye kadın başkan seçildi
A- A A+

Londra'da 22 Şubat günü gerçekleştirilen CHP İngiltere Birliği Kongresi'nin yapılan itiraz üzerine iptal edilmesi ardından yeni Genel Kurul, 8 Mart Pazar günü saat 12.00'de gerçekleştirildi.

Tottenham'da, La Royale Düğün Salonu'nda toplam 223 oy kullanılan seçimler ardından Suna Akartuna, CHP İngiltere Birliği'nin yeni başkanı seçildi. Üye sayısının salt çoğunluğunun aranmadığı yeni Genel Kurul'da, CHP Genel Merkezi'nden, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar gözlemci olarak katıldı.

Açılış konuşmasında CHP İngiltere Birliği Kurucu Başkanı Baki Düzgün, geçmişte yapılan çalışmaları değerlendirdi. Geçmişte yapılan birçok çalışmanın aslında bunun en güzel göstergesi olduğunu ifade etti.

İNGİLTERE'DE CHP GÜÇLÜ

CHP'nin İngiltere'de güçlü bir tabanının olduğuna işaret eden Baki Düzgün, geçtiğimiz yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, CHP'nin İngiltere'de sınırlı çalışmalarına rağmen yüzde 51 oranında oy aldığını ifade etti. Genel seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen iyi bir çalışma ile CHP'nin var olan oy potansiyelinin daha da yükseleceğini kaydeden Düzgün, iyi bir çalışma için mutlak bir derneğe ihtiyaç olduğunu belirtti. 7 Haziran seçimleri için hızlı bir şekilde çalışmalar başlatılması gerekliliğini de sözlerine ekleyen Düzgün, konuşmasını şöyle tamamladı; "Gerek çalışma arkadaşlarıma gerek ise Sivil Toplum Örgütleri ve yöre dernekleri yönetici arkadaşlarıma desteklerinden dolayı şükranlarımı iletir teşekkür ederim" dedi.

2 LİSTE SEÇİME GİRDİ

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından divan seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı'na, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar getirildi. Faaliyet ve Mali Raporu'nun okunup müzakeresi ve onaylanması ardından seçimlere geçildi. Divan Başkanlığı'na Genel Kurul'da oylamaya sunulmak üzere 'iki' ayrı liste takdim edildi. Yapılan konuşmaların ardından 'iki' liste için seçimlere gidildi ve Başkanlığını Suna Akartuna'nın yaptığı "CHP İngiltere Birliği Listesi" 129 oy alırken, Hasan Dikme'nin listesi ise 94 oy aldı. Bu sonuçlara göre Suna Akartuna, CHP İngiltere Birliği'nin yeni başkanı seçildi.

Suna Aktuna'nın sunduğu listede şu isimler yer aldı: Seniha Russell (Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatör), Yakup Acun, Erhan Düzgün, Oğuz Erciyas, İlhan Kale, Davut Karakaş, Sabri Özaydın ve Gültekin Tatar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.