İNGİLTERE
okuma süresi: 6 dak.

Erkin Güney, 10 yıldır babasını gömemiyor!

Erkin Güney, 10 yıldır babasını gömemiyor!

Kıbrıslı Türk işadamı Ramadan Güney'in oğlu Erkin Güney, babasının 2006'da ölümünden bu yana miras davasından dolayı yaklaşık 10 yıldır babasını gömemiyor… Bu dramın sebebi ise hakkında süren miras davasının KKTC Mahkemelerinde bir türlü çözüme kavuşamaması….

Yayın Tarihi: 11/03/15 10:07
okuma süresi: 6 dak.
Erkin Güney, 10 yıldır babasını gömemiyor!
A- A A+

Faruk Eskioğlu-Londra

İş-adamı Ramadan Güney'in oğlu Erkin Güney, babasının 2006'da ölümünden bu yana miras davasından dolayı babasının gömülemediğini belirterek "KKTC'deki çek ve cinayet davasının bu yıl sonuçlanacağını umuyoruz. Kardeşlerimle tek isteğimiz babamızı annemizin yanında toprağa verebilmek ve katillerinin tutuklandığını görmek" dedi.

Ramadan Güney, Avrupa'nın en büyüğü sayılan Brookwood Mezarlığını 1985'de satın almış, 2006'da vefat etmesine rağmen çocukları ile eski sevgilisi arasındaki miras tartışması ve hukuki kısıtlamalar nedeniyle defnedilememişti.

Royal Courts of Justice'de görülen dava 2012'de sonuçlanmış ve Türk Mezarlığı ve şehitliğini de barındıran Brookwood Mezarlığı'nın yönetimi varislerden eski sevgili Diana Holiday'e verilmişti.

KKTC'de süren kalpazanlıktan Ramadan Güney cinayetine uzanan dava ise hâlâ sürüyor.

"Babamızı öldüren katiller belli"

Kıbrıslı Türk işadamı Kuzey Kıbrıs'ta vefat etmiş ve naaşı Londra'daki Brookwood Mezarlığı'na getirilmişti. Ramadan Güney'in cesedi çocuklarının isteği üzerine mezarlıktan çıkarılarak incelenmiş ve kanında 222mg ethanol (saf alkol) saptanmıştı.

Güney kardeşler, içki kullanmayan babasının KKTC'de mafya tarafından öldürüldüğünü öne sürmüş ve babasının ölümünden Dr. İbrahim Alçıner ve Suna Çankaya'yı sorumlu tutmuş ve aleyhlerine dava açmıştı. Erkin Güney şunları söyledi:

"Babam 2006'da KKTC'de öldüğünde otopsi sonuçlarında kanında 225 mili gram alkol saptandı. Bu alkol kullanmayan babamızın planlanarak öldürüldüğünü gösteriyor. Babamızın henüz 40'ı çıkmadan üzerinde oynanarak sıfırları çoğaltılmış, üzerinde babamızın imzası olan çeklerle bizden para sızdırmak isteyenler ortaya çıktı. Babamın Holliday'e verdiği çekin de bu ekibin elinde olması ne yazık ki araştırılmadı. KKTC'deki bu kalpazanlara karşı mahkemeyi kazanmamıza karşın yasal işlem uzun sürdü... Babamın ölümünden de onların sorumlu olduğuna inanıyorum..." KKTC'de çek sahtekarlarının yargılanmasına kısa bir süre içinde başlanmasını umduğunu belirten Güney, "Çek kalpazanlarıyla babamın öldürülmesi arasındaki ilişkinin de ortaya çıkmasını bekliyorum. Bu dava Londra'ya, Diana Holiday'e kadar uzanacaktır. O zaman İngiltere'deki mahkemelerin Diana Holiday kararı da değişecektir...

Tek isteğimiz…

Avukat kardeşi Gönül Güney ile birlikte adaletin yerini bulması için mücadele ettiklerini anlatan Erkin Güney, "Çektiğimiz acı anlatılır gibi değil. Babamızı defin edemiyoruz. Tek isteğimiz adaletin tecelli etmesiyle babamızı annemizin yanına gömmek ve katillerinin yargılandığını görmektir..." dedi.
Cumhurbaşkanı'ndan yardım istemişti

Erkin Güney, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun 2 yıl önceki Londra ziyareti sırasında kendisinden yardım istediğini belirterek şunları söyledi:

"Sayın cumhurbaşkanına mağduriyetimizi ve acımızı anlattım. Sayın Cumhurbaşkanı da babam Ramadan Güney'i iyi tanıdığını belirterek basından takip ettiğince hâlâ naaşının gömülmeyi beklemesinden büyük üzüntü duyduğunu söylemişti. Sayın Cumhurbaşkanı adaletin tecellisi için elinden gelen yardımı yapacağı sözü de vermişti. Biz sayın cumhurbaşkanının yardım sözü ve adalete güveniyoruz..."

RAMADAN GÜNEY?

Londra'daki Türk toplumunda konser vermekten plakçılığa pek çok ilki yapan Güney, ilk milyonunu 35 yaşında yaptığını söylemişti. Kıbrıs davasını hiç bir zaman unutmadı. Yurtdışındaki en eski Türk derneklerinden Kıbrıs Türk Cemiyeti'nin aktif üyesi olarak çalıştı. İngiltere'de 1980'lerde Kıbrıslı Türkler'in belediye meclis üyeliğine girerek siyasete atıldığı görülür. İlk Türk Belediye Meclis üyesi olan Ramadan Güney, Hackney'den seçilerek siyasete atkif olarak ilk giren Türk ünvanını da almıştı.

1975'de Kıbrıslı Şeyh Nazım'a yardım ederek Londra Türk İslam Cemiyeti'ni kurdu. 1977'de 'Shacklewell Lane E8'deki sinagogun alınmasına öncülük etti ve Şeyh Nazım Camisi adıyla hizmete açtı. İngiltere Türk İslam Vakfı'na ait olan caminin borçları için toplumu seferber etmeyi başardı. İstek üzerine cenaze levazımcılığı işine de giren işadamı,1981de Türk şehitliğinin de bulunduğu Brookwood Mezarlığı'nı satın aldı. Güney bir süre sonra mezarlığın tapusunda 81 yol, onlarca kamu binası olduğunu ve Senior of Surrey ünvanını taşıdığını öğrenerek İngiltere'nin en zenginleri arasına girdi. 1992'de İngiliz mahkemesine Kıbrıslı işadamı Asil Nadir için 1 milyon Sterlin'e ile kefil olduğu ve kefaletten vazgeçtiği için İngiliz basınında adından sıkca söz ettirdi.

Güney son günlerinde çoğunlukla hayır işleriyle uğraşıyor ve kurduğu Güney İşletmeleri şirketiyle KKTC'de lüks villalar yapıp satıyordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.