İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

'Göç Yasası'na karşı bir eylem de Londra'dan

'Göç Yasası'na karşı bir eylem de Londra'dan

Dün uzun zamandan sonra bir araya gelerek kitlesel bir eyleme imza atan sendikalara bir destek de Lonrda'dan geldi. Londra'daki Sosyalist Parti temsilcileri "Göç Yasası"nı protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Yayın Tarihi: 26/03/15 10:56
okuma süresi: 2 dak.
'Göç Yasası'na karşı bir eylem de Londra'dan
A- A A+

Nafiya Horozoğlu – Londra

Sendikal Platform'un dün Lefkoşa'da düzenlediği grev ve eyleme destek amacı ile Londra'da yaşan bazı Kıbrıslı Türkler ve yabancı eylemciler Londra'daki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Elçiliği önüne yürüdü.

"Selamlıyoruz…"

Kuzey Kıbrıs'ta gerçekleşen grevlerde işçiler ile dayanışma içerisinde olduklarını belirten Sosyalist Parti'ye üye bazı Kıbrıslı Türk ve yabancı eylemciler KKTC'nin Londra Temsilciliği önünde gerçekleştirdikleri eylemde, Kuzey Kıbrıs'ta on iki sendikanın Mağusa ve Girne'de eylemlerini takip ettiklerini, Lefkoşa'da gerçekleşen eylemi de selamladıklarını belirttiler...

"Mücadele devam etmeli"

Kuzey Kıbrıs'ta çalışanların talebinin maaş kesintileri, özelleştirme ve Göç Yasası olmadığını tam tersine eşit işe eşit ücretin bir an önce hayata geçmesinin, özelleştirmelerin durdurulmasının ve özel sektöre toplu iş sözleşmelerinin geri gelmesinin en büyük talep olduğuna değinilen eylemde mücadelenin Kuzey Kıbrıs'ta Göç Yasası iptal edilene ve kemer sıkma politikaları son bulana kadar mücadelenin devam etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

İngilizce ve Türkçe olarak yapılan açıklama daha sonra yoldan geçen vatandaşlara dağıtıldı.

Öte yandan ayni bildiri KKTC elçiliğine de iletildi.

Eylemde ayrıca eylemde olan tüm işçi ve emekçilerin mücadelesine destek olmak amacıyla mücadeleye devam edileceği bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.