İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

T-VINE Magazinden önemli bir girişim; Gençler Konuşacak

T-VINE Magazinden önemli bir girişim; Gençler Konuşacak

Britanya'da yaşayan Türkçe konuşan topluma yönelik İngilizce yayın yapan tek medya organı TVINE Magazine, 28 Nisan tarihinde seçimlerle ilgili bir etkinlik organize etti.

Yayın Tarihi: 13/04/15 14:30
okuma süresi: 3 dak.
T-VINE Magazinden önemli bir girişim; Gençler Konuşacak
A- A A+

Seçimlerde yarışacak üç büyük partinin Türkçe konuşan adaylarının yer alacağı toplantı özellikle gençlere yönelik olarak düzenlenmiştir. Londra'nın çeşitli bölgelerinde üç ana parti tarafından milletvekili adayı olarak gösterilen Türk kökenli dört genç aday, gençleri ilgilendiren konularda onlara parti siyasetleri hakkında bilgi verecekler.

T-VINE tarafından düzenlenecek etkinlik, magazinin yazarlarından Ertanç Hidayettin tarafından yönetilecek olup İngilizce olarak yapılacaktır. Tamamıyle tarafsız olarak düzenlenecek etkinliğin önemli amaçlarından biri de Türkçe konuşan toplum gençlerine olumlu rol modeller sunmak, ve onları kamu yaşamında aktif roller almaya teşvik etmektir.

Toplantıda ele alınacak konular arasında eğitim, işsizlik, konut sorunları, sosyal aksaklıklar, siyasette genç ve etnik azınlık toplumların temsiliyeti gibi konuların bulunması beklenmektedir.

Toplantı 29 Nisan Çarşamba gecesi, 7.00 ile 9.30 saatleri arasında Kıbrıs Türk Toplum Merkezinde yer alacaktır. Adres: 628-630 Green Lanes, Harringay, London N8 0SD. Giriş ücretsizdir ve katılımcıların önceden katılacaklarını bildirmeleri gerekmemektedir.

Etkinliğe katılacak adaylar şunlardır

  • Gönül Daniels (Muhafazakar Parti Edmonton adayı)

  • İbrahim Mehmet (İşçi Partisi Old Bexley ve Sidcup adayı)

  • Turhan Özen (Liberal Demokrat Parti Tottenham adayı)

  • Isabel Sigmac (Muhafazakar Parti, Birmingham Ladywood adayı)

Toplantıyı yönetecek olan eğitimci / köşe yazarı Ertanç Hidayettin şöyle konuştu: "Bu etkinlik bizeTürkçe konuşan toplumun yoğun yaşadığı bölgelerden aday olan kişileri sorgulama fırsatı verecek. Aynı zamanda toplumumuz mensuplarının da hem aktivist hem de seçmen olarak aktif bir şekilde siyasi yaşamda yerlerini almış olduklarını gösterecektir. Diğer önemli unsur, toplumlarımızdan gelen 4 adayın gelecek nesiller için birer olumlu rol model olmalarısır. Bu yüzden özellikle gençlerin bu etkinliğe yoğun olarak katılımını görmeyi arzu ediyoruz".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.