İNGİLTERE
okuma süresi: 6 dak.

KTDD Yeni Yonetim Kurulu görev bölümü yaptı

KTDD Yeni Yonetim Kurulu görev bölümü yaptı

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği 25. Genel Kurulu ardından, Genel Kurulda yeni seçilen Yönetim Kurulu, geçtiğimiz hafta içinde toplanarak, Derneğin yeni çalışma dönemi için, kendi arasında görev bölümü yaptı. Dernek Başkanlığına Derman Saraçoğlu getirilirken, Genel Sekreterliğe Ferdi Sedat, Mali Sekreterlik görevine ise Aycan Saraçoğlu getirildi.

Yayın Tarihi: 30/06/15 08:16
okuma süresi: 6 dak.
KTDD Yeni Yonetim Kurulu görev bölümü yaptı
A- A A+

1972 yılından buyana İngiltere'de faaliyet yürüten, Birleşik Krallık'ta yaşayan İlerici, Demokrat, Yurtsever Kıbrıslı Türklerin örgütü Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği'nin Genel Kurulu, 21 Haziran Pazar günü Londra'da Kıbrıslılar Merkezinde gerçekleştirilmişti.

Genel Kurulda, Yeni Dönem Yönetim Kuruluna

Ayhan Derviş, Aycan Saraçoğlu, Hasan Raif, Ferdi Sedat, Mehmet Kasapoğlu, Süleyman Fuat, Derman Saraçoğlu seçilirken, Dernek Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine, Günsel Fevzi, Hulus İbrahim ve Dernek Onur Kuruluna ise, Naim Bilal, Bulent Korat, Huseyin Osman seçilmişlerdi.

KTDD Genel Kurulunda, Kibris'la ilgili iki de önemli karar metni kabul edilmişti:

Genel Kurul Kararı 1:

BARIŞ KIBRISLILARIN ORTAK KAZANIMI OLACAKTIR

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, Kıbrıs'ta kalıcı bir barışa, ancak BM kararları çerçevesinde iki bölgeli, iki toplumlu, siyasal eşitliğe dayalı, Birleşik Federal Kıbrıs temelinde bir cözümle ulaşılabileceğine inanmaktadir. Bu amaçla, Kıbrıs'ta Toplum Liderleri Mustafa Akınci ve Nikos Anastasiadis arasında BM gözetiminde devam etmekte olan ve önümüzdeki günlerde yeni bir aşamaya girecek olan barış görüsmelerine, büyük önem ve değer vermektedir.

En Başta Kıbrıs Türk Toplumu'nun Ada üzerindeki varlığını, tüm siyasal, ekonomik ve kültürel değerleriyle derin erozyona uğratmış olan çözümsüzlük koşullarının, bir an once sonlandırılarak, Ada'nin askersizleştirilmesini talep eden Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, Her iki lidere, görüşme masasında öncelikle Türk-Rum tüm Kıbrıslıların geleceğe dönük ortak çıkarlarına Birlikte yoğunlaşmaları, çağrısı yapar.

Derneğimiz, Kıbrıs'ta, şoven, ayrılıkcı çevrelerin, Kıbrıs Türk ve Rum Toplum lideleri arasında devam eden görüşmeleri, Güven Artırıcı Önlemleri önemsizleştirerek başarısızlığa sürükleme kampanyalarını, federal çözüm zeminini kaydırma ve özellikle, Kıbrıs'ın kuzeyinde hala Ada'nın kalıcı bölünmesini, toplumumuza çözüm seçeneği olarak sunmaya çalışmalarını şiddetle kınar.

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği Kıbrıs'ta sürdürülen Barış görüşmelerinin, ortak çıkarlarını görebilen Türk Rum tüm Kıbrıslıların yeni süreci sahiplenebildikleri ve her iki toplumun, liderlerini bu yönde cesaretlendirebildikleri oranda başarıya ulaşacağı gerçeğini bir kez daha hatırlatır.

İngiltere'de yaşayan ilerici, yurtsever Kıbrıslı Türklerin örgütü Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği olarak, Bu amaca dönük, gerek yurtdışında, gerekse yurtiçinde faaliyet gösteren, tüm dost barış ve demokrasi güçleri ile işbirliği yapma kararlılığımızı,Toplumumuza, Halkımıza ve tüm ilgili taraflara duyururuz.

KIBRIS TÜRK DEMOKRASI DERNEĞİ

25. GENEL KURUL

LONDRA

21 Haziran 2015

Genel Kurul Kararı :2

KIBRIS TÜRK TOPLUMU BARIŞIN İKİ TEMEL AYAĞINDAN BİRİDİR

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, Kıbrıs'ta süren statükonun bir sonucu olarak, Kıbrıs'ın kuzeyine Türkiye'den nüfus yığılmasını, Kıbrıs'ta kalıcı

barışın önündeki en büyük engellerden biri olarak görür. Kıbrıs'ın kuzeyine çok çeşitli variyasyonlarda uygulanmakta olan nüfus kaydırma siyasetleri, bir yandan Kıbrıs sorununun kalıcı çözümüne olumsuz etki yaparken, öte yandan Kıbrıs Türk Toplumunu kendi ülkesinde azınlığa düşürerek iradesini erozyona uğratmaktadır.

Kıbrıs'ta olası iki bölgeli, iki toplumlu bir federal çözümle birlikte, kendi bölgesinde Kendi kendini yönetme hakkına kavuşması beklenen Kıbrıs Türk Toplumu'nun bu hakkı, ne yazık ki, egemen güçlerin bilinçli nüfus siyasetleri ile, ciddi biçimde zaafa uğratılmaktadır. Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, bu yönde uygulanmakta olan örtülü, örtüsüz siyasetleri, gerek içe yönelik gerekse yurt dışında deşifre etmeye devam edecektir.

Kuruldugu 1972 yılından bu yana, Kıbrıs'ta onurlu bir Barış için, Ada'nın birleşmesi yönünde uğraş vermekte olan Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, Kıbrıs'ta Barışın kurulup, gelişip korunabilmesi için mutlaka iki temel ayaktan biri olan Kıbrıs Türk Toplumu'nun, Kıbrıs'taki varlığının, toplumsal iradesinin süren erozyonunun bugünden geriletilmesi, durdurulması gereğine inanmaktadır.

BİR YANDAN, KIBRIS'TA BARIŞ İSTERIZ SÖYLEMİNDE BULUNAN, ÖTE YANDAN, KIBRIS'IN KUZEYİNDE KIBRISLI TÜRKLERE ASİMİLASYON SİYASETLERİ DAYATARAK, TOPLUMSAL VARLIĞINI TEHDİT EDEN, KIBRIS'IN YÜZDE OTUZYEDİ TOPRAĞINI FİİLEN KOLONİLEŞTİRMEKTE OLAN EGEMEN GÜÇLER, KIBRIS'A YÖNELİK UYGULADIKLARI, BİRBİRİNE TAMAMIYLA ZIT İKİ ANLAYIŞI, SİYASETİ BİRLİKTE GÖTÜREMEYECEKLERİNİ ARTIK ANLAMALIDIRLAR.

KIBRIS TÜRK DEMOKRASİ DERNEĞİ

25. GENEL KURUL

LONDRA

21 Haziran 2015

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği

Yönetim Kurulu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.