İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere sosyal yardım kesintilerini onayladı

İngiltere sosyal yardım kesintilerini onayladı

İngiltere Parlamentosu sosyal yardımların yaklaşık 12 milyar sterlin azaltılmasını öngören bütçe düzenlemelerini onayladı.

Yayın Tarihi: 21/07/15 16:07
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere sosyal yardım kesintilerini onayladı
A- A A+
İngiliz Parlamentosu'nda yapılan oylamada "Refah Reformu ve Çalışma Tasarısı" 124 "hayır" oyuna karşı, 308 "evet" ile kabul edildi.

İşçi Partisi, parlamentodaki oylamada çekimser kalma kararı almasına rağmen partiden 48 parlamenterin oylamada "hayır" oyu verdiği bildirildi.

Muhafazakar Parti hükümetinin ülke bütçesinde sosyal yardımların azaltılmasını öngören bütçe düzenlemelerine karşı çıkanlar arasında Londra Belediye Başkan adaylarından Sadiq Khan ve David Lammy de bulunuyor.
İşçi Partisi liderliğine aday olan Yvette Cooper ve Liz Kendall "çekimser" oy kullanırken, İşçi Partisi Genel Başkan adayı Jeremy Corbyn tasarıya hayır oyu verdi.

Oylamanın ardından İşçi Partili parlamenter Diane Abbott Twitter hesabı üzerinden, "Muhafazakar Parti'nin sosyal yardımlara ilişkin tasarısında biraz önce oy kullandım. Bu tasarının yanlış olduğunu bilmelerine rağmen çekimser kalan meslektaşlarım için üzgünüm. Biz parlamentoya çekimser kalmak için gönderilmedik" görüşünü paylaştı.

Muhafazakar Partili parlamenter ve Hazine Bakan Yardımcısı Greg Hands ise, İşçi Partisi'nin sosyal yardım tasarısı konusunda parti kararına başkaldırdığını, bunu uzun zamandır İşçi Partisi'ndeki en büyük başkaldırı olduğunu ve liderleri olmadığı halde liderlik krizi yaşandığı ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında yapılan genel seçimin ardında istifa eden Ed Miliband'ın ardından İşçi Partisi'nin liderliğini geçici olarak yürüten Harriet Harman, partisinin toplam 216 vekilinden sosyal yardımlarda kapsamlı kesintiye gidilmesi yönündeki tasarıda çekimser oy kullanmasını istemişti.

Geçen hafta Maliye Bakanı George Osborne tarafından parlamentoya sunulan bütçe düzenlemeleri kapsamında vergi kredisi katkılarında, çocuk ve kira yardımlarını da içeren sosyal yardımlarda kesintiye gidilmesi planlanıyor.

CNNTURK
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.