İNGİLTERE
okuma süresi: 4 dak.

CTP Londra Örgüt Başkanından Özersay'a: "Hep bana hep bana olmaz!"

CTP Londra Örgüt Başkanından Özersay'a: "Hep bana hep bana olmaz!"

Eski Müzakereci Kudret Özersay'ın 'Müzakerelerde aleyhimize olabilecek noktalar var' ifadesine sert çıkan CTP Londra Örgütü Başkanı İlker Kılıç, "Elbette olacak. Belli ki eski müzakerecinin Çözüm sürecinde yol kat edememesinin ana sebeplerinden bir tanesi 'Hep bana, hep bana' anlayışı ve talebi olmasındandır" dedi.

Yayın Tarihi: 30/07/15 10:45
okuma süresi: 4 dak.
CTP Londra Örgüt Başkanından Özersay'a: "Hep bana hep bana olmaz!"
A- A A+

Kıbrıs Postası

Eski Müzakereci Kudret Özersay'ın müzakerelerde Kıbrıs Türk tarafı açısından sıkıntı yaratabilecek noktaları ve soru işaretlerini değerlendirdiği açıklamasına art arda eleştiriler geliyor. Özersay'ın açıklamalarını CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer'in yanı sıra CTP Londra Örgütü Başkanı İlker Kılıç da sosyal medya üzerinden eleştirdi.

Kılıç'ın paylaşımı şöyle:

"1. Şu andaki müzakere süreci ile daha öncekiler arasında bariz bir fark vardır. O da şu andaki müzakerelerin uyumlu ve olumlu bir ortamda (atmosferde) yürütülmekte olduğudur. Eski bir müzakerecinin, geçmişte hep uyumsuz, olumsuz ve stresli geçen ve sonuç alınmayan müzakerelere atıfta bulunarak şimdiki görüşmeci ve müzakerecileri uyarmaya çalışması ne kadar yerinde ve olumlu bir davranıştır?

2. 'AB temsilcisi görüşme odasına sokulmamalıdır' görüş ve düşüncesi AB'li olmayı yeğlemiş toplumumuz ile AB arasında olumlu mu yoksa olumsuz bir ilişki mi yaratır?

3. AB müktesebatı 'Aquı-Communitaire' olarak bilinir. Bu mevzuat Protokol 10 ile Kıbrısın kuzeyinde askıya alınmış ve bu durum 'Ambargoların' ana nedeni olarak ileri sürülmüştür. Şimdi ambargoların kalkması için AB mevzuatının 'Türk tarafına' da uygulanmasını isteyenlerin AB mevzuatına karşı çıkmalarının anlamı nedir?

4. 'Biz AB mevzuatını değil, AB Prensiplerini kabullendik' deniyor ama, kimsenin ne olduğunu bir türlü açıklamadığı, 'Türk Tarafı' aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bir sürü kararları vardır. Bugün hangi AB üye devletinde bir AB vatandaşına bu ülkenin şu bölgesine giremezsin, yerleşemezsin, mal mülk sahibi olamazsın, çalışamazsın, iş kuramazsın diyebilirsiniz ki? AB vatandaşlarının İngiltere'ye girişini kısıtlamaya çalışan koskoca İngiltere'ye 'Bu ana prensibimizdir, beğenmezsen çık git' diyen bir AB bu ana prensibini BM tarafından tanınmayan KKTC için mi kıracak?

5. İki bölgelilik ve nüfuz sorununa gelince eski müzakereciler hesaplarını neye göre yapıyorlar? Yüzde 18 üzerinde ısrarcıydık diyorlar. Neyin yüzde 18'i? 120000 kadar Kıbrıslı Türkün mü, 300000 kadar KKTC vatandaşının mı yoksa eski bir başbakanın 600000 cıvarında dediği rakamın mı? 'Bir çözümde bütün yerleşikler Kıbrıs devleti vatandaşı olacak' diyen eski müzakereciler belli ki 600000 den bahsediyorlar ve bu rakamın yüzde 18'ine tekabül eden 120000 'Türk olmayan' Kıbrıslının kuzeye yerleşebileceğini, daha fazlasına da izin vermeyeceklerini söylüyorlar. AB prensiplerine aykırı ve çağdışı yasaklamalara dayanan böylesi 'İki Bölgelilik' anlayışı ile neden eski müzakerecilerin federal bir çözümü yakalayamadıkları anlaşılırdır.

6. 'Müzakerelerde aleyhimize olabilecek noktalar var ' deniliyor. Elbette olacak. Belli ki eski müzakerecinin Çözüm sürecinde yol kat edememesinin ana sebeplerinden bir tanesi 'Hep bana, hep bana' anlayışı ve talebi olmasındandır veya bu talebin öne sürülmesindendir. Yakalanan bu momenti bulandırmasak daha iyi olur."

İlgili haberler:

Soyer'den Özersay'a: "Güvensizlik üzerinden çıkmaza oynuyor"

Özersay: "Müzakerelerde aleyhimize olabilecek noktalar var"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.