İNGİLTERE
okuma süresi: 1 dak.

1 milyon 700 bin kişi ücretli tatil hakkını kullanmadı

1 milyon 700 bin kişi ücretli tatil hakkını kullanmadı

Britanya çapında 6.2 milyon üyesi bulunan Trades Union Congress (TUC) Londra'da 260 bin çalışanın ücretli tatil hakkını kullanmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 06/08/15 16:25
okuma süresi: 1 dak.
1 milyon 700 bin kişi ücretli tatil hakkını kullanmadı
A- A A+

Sendikanın analizine göre Britanya genelinde ise 1.669.00 çalışan ücretli tatil hakkını kullanmıyor.

Ücretli tatil hakkını kullanmayan çalışanların sayısının en fazla olduğu bölge İngiltere'de yüzde 7.5 ile Londra. Kuzey İrlanda'da bu oran yüzde 9.5, Galler'de ise yüzde 7.6'yı buluyor.

İş sektörleri bazında ise en çok ücretli tatilini kullanmayan sektör sanat ve eğlence alanı olarak görülüyor. Otel ve yiyecek sektörü, inşaat ve sigorta, finans sektörüde tatilini kullanmama oranı yüksek iş alanlarından.

Britanya'da çalışan 6 milyon çalışan 4 hafta ücretli tatil yapma hakkına sahip.

Sendika, Britanya genelindeki çalışanları kötü işverenlere karşı uyardı. Yalnızca sendika değil aynı zamanda HM Revenue and Customs da ücretli tatil konusunu yakından takip ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.