İNGİLTERE
okuma süresi: 1 dak.

2. Elizabeth en uzun süre tahtta kalma rekorunu kırdı!

2. Elizabeth en uzun süre tahtta kalma rekorunu kırdı!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Britanya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük hükümdarı seçildi.

Yayın Tarihi: 09/09/15 08:36
okuma süresi: 1 dak.
2. Elizabeth en uzun süre tahtta kalma rekorunu kırdı!
A- A A+

Bugün tahta çıkışının 63. yılını kutlayan Kraliçe 2. Elizabeth, böylece Britanya tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olarak tarihe geçti.

İngiliz Independent gazetesi, Kraliçe 2. Elizabeth ile ilgili yapılan anket sonuçlarını yayınladı. Buna göre, 2. Elizabeth ülkenin en uzun tahtta kalan ve ülkeyi sanayileşmiş topluma taşıyan Kraliçe Victoria'dan bile daha ünlü bir hükümdar olarak belirlendi.

Sunday Times adına yaptırılan anket sonuçlarında, Kraliçe 2. Elizabeth, yüzde 27 oyla, gelmiş geçmiş en büyük hükümdar seçilirken Kraliçe Victoria yüzde 12, Kraliçe 1. Elizabeth de yüzde 13 oy aldı.

Kraliçe 2. Elizabeth, 9 Eylül tarihinde Kraliçe Victoria'nın tahta kalış süresi olan 63 yıl 216 gün rekorunu kırarak Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı oldu. Kraliçe 2. Elizabeth, babası 1952 yılında Kral 4. George öldükten sonra 25 yaşında Kraliçe tahtta oturmuştu.

(DHA)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.