İNGİLTERE
okuma süresi: 4 dak.

Yaşarata: "KKTC'de yatırım süreci kolaylaştırılmalı"

Yaşarata: "KKTC'de yatırım süreci kolaylaştırılmalı"

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası, İngiltere'de yıllık cirosu 5 milyar Sterlin'i bulan Kıbrıslı Türk işletmelerin sahipleri olan işadamlarının KKTC'de de yatırım yapabilmesi için hükümetten yatırım süreçlerinde kolaylıklar sağlanmasını istedi.

Yayın Tarihi: 03/10/15 13:40
okuma süresi: 4 dak.
Yaşarata: "KKTC'de yatırım süreci kolaylaştırılmalı"
A- A A+

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası, "Yatırım süreçleri kolaylaştırılırsa, İngiltere'de başarı gösteren Kıbrıslı Türk işadamlarımız, ayni şekilde KKTC ekonomisine katkı yapmak için yatırıma gidebilirler. Biz oda olarak bunun öncülüğünü yapmaktayız. KKTC'de yatırımın önünün açılması için bir an önce gerekli çalışmaların başlatılmasını beklemekteyiz" dedi.

Odadan yapılan açıklamaya göre, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası'na bağlı işadamları İngiltere'de Grand Palace'da düzenlenen kokteylde bir araya geldi.

Kokteylde konuşan İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Muhammet Yaşarata, İngiltere'de Kıbrıslı Türklere ait 50 milyar Sterlin civarında mal varlığı bulunduğunu ifade ederek, İngiltere'deki Kıbrıslı Türk işletmelerinin yıllık cirosunun 5 milyar Sterlin'in üzerinde olduğuna dikkat çekti ve bu rakamın KKTC'nin 1yıllık GSMH'sından bile daha fazla olduğunu ifade etti.

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın temel amacının; Kıbrıs Türk işletmecileri birleştirmek ve işlerini daha iyi noktalara getirmeleri için işletmeler arasında iletişim ağı kurmak olduğunu ifade eden Muhammet Yaşarata, edindikleri bilgiye göre İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türk nüfusunun 300 bine yaklaştığını ifade etti.

Yaşarata, iş hayatlarındaki başarıların devam edebilmesi için kazandıkları deneyim ve fikirleri bir araya getirerek birleştirmeleri gerektiğini ifade ederek, işadamlarının bir birleriyle yakınlaşarak, birlik içerisinde hareket etmelerinin önemine değindi.

Yaşarata, İngiltere'deki Kıbrıs Türk işletmelerinin daha da yakınlaşarak başarıya ulaştığı zaman Kıbrıs Türk toplumunun İngiltere'de ve dünyada daha da zenginleşeceğini söyledi.

Girişimcilik, yaratıcılık ve yenilikçiliğin yanında toplum ruhunun başarılarını artıracağına vurgu yapan Yaşarata, "Kıbrıslı Türkler için İngiltere'de iş yapmak önemlidir. Kıbrıslı Türkler için iş hayatı Kıbrıs Türk toplumunu İngiltere'de hayata bağlayan en önemli unsurdur" dedi.

"KKTC'DE YATIRIM SÜRECİ KOLAYLAŞTIRILMALI"

Yaşarata, İngiltere'de yatırım koşullarının çok rahat olduğunu, yatırım yapmanın kolaylığı ve pazarın büyüklüğünün de İngiltere'den KKTC'ye en büyük turist götüren tur operatörü olma şansını kendilerine yarattığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"İnşallah ilerleyen zamanlarda İngiltere'den KKTC'ye giden, İngiltere Kıbrıslı Türk işadamları için de ayni kolaylıklar sağlanır. Yatırım süreçleri kolaylaştırılırsa, İngiltere de başarı gösteren Kıbrıslı Türk işadamlarımız ayni şekilde KKTC ekonomisine katkı yapmak için yatırıma gidebilirler. Biz oda olarak bunun öncülüğünü yapmaktayız. KKTC'de yatırımın önünün açılması için bir an önce gerekli çalışmaların başlatılmasını beklemekteyiz."

Yaşarata, odanın İngiltere'deki Kıbrıs Türk toplumunun sesini duyurmak ve toplumu bir arada tutmak ve ilişkilerini geliştirmek için yaptığı çalışmaları da özetleyerek, işadamlarına, "Birbirimize kenetlenelim, yakınlaşalım. Aynı yolda yürürken bir birbirimize yardım edelim" çağrısında bulundu.

İşletmelerin başarısında internetin önemine de dikkat çeken Yaşarata, internetin her anlamda çok iyi kullanılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı, tüm işletmelerin stratejilerini web sayfası, sosyal medya ve enformasyon teknolojileriyle dijital ortama taşıması gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.