İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'de halkın çoğunluğu AB'den çıkmak istiyor

İngiltere'de halkın çoğunluğu AB'den çıkmak istiyor

Büyük Britanya halkının çoğunluğu ülkelerinin Avrupa Birliği'nden çıkmasını istiyor. ORB International adlı ünlü kamuoyu araştırma şirketinin "Independent" gazetesi için yaptığı kamuoyu araştırmasına göre Britanya'da halkın yüzde 52'si İngiltere'nin AB'den ayrılması gerektiğini düşünüyor.

Yayın Tarihi: 09/12/15 07:56
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere'de halkın çoğunluğu AB'den çıkmak istiyor
A- A A+

İngiltere halkının yüzde 48'i ise AB içinde kalmak gerektiğini savunuyor. İngiltere'de AB'den ayrılmayı savunanların oranı ilk kez çoğunluğa geçmiş durumda.

PARİS SALDIRILARININ ETKİSİ

ORB'nin çarpıcı araştırmasına göre İngiltere'de ilk kez halkın çoğunluğu AB'den çıkmak gerektiği yönünde görüş bildirdi. Araştırma, özellikle son bir ay içinde ayrılık taraftarlarının sayısındaki artışı gözler önüne serdi. AB içinde kalmaktan yana olanların oranı Ekim ayında yüzde 53, Eylül ayında ise yüzde 55 idi. Anketin sonuçlarını yorumlayan uzmanlara göre halkın bu konuda radikal biçimde fikir değiştirmesinin nedeni içinden geçilmekte olan mülteci krizi. Bazı uzmanlar ise bu oran çok daha yükselebilirdi, ancak Paris'te meydana gelen terör saldırıları İngiliz halkı arasındaki AB'ye aidiyet hissini yeniden güçlendirmiş olabilir. Bu konuda Britanya'da bölgesel farklılıklar da gözleniyor. Örneğin İskoçya ve Galler'de AB üyeliğine yönelik destek görece daha yüksekken, İngiltere'nin birçok bölgesinde bu destek yüzde 50'nin altına gerilemiş durumda.

REFERANDUM 2017'DE

İngitere'nin muhafazakar Başbakanı David Cameron 2017 sonuna kadar Büyük Britanya'nın Avrupa Birliği üyesi olarak kalıp kalmaması konusunda referandum yapılacağını duyurmuştu. Cameron'ın partisi aslında İngiltere'nin AB'de kalmasından yana, ancak son dönemde Cameron tarafından birlikte kalmak için öne sürülen koşullar birçok üye ülke tarafından "gerçekçi olmadıkları" gerekçesiyle eleştiriliyor.

Almanya Bülteni

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.