İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

İngiliz basınında Trump'ın açıklamalarına tepkiler

İngiliz basınında Trump'ın açıklamalarına tepkiler

Financial Times, ABD'li Cumhuriyetçi başkan adayı adayı Donald Trump'ın Müslümanlara yönelik tepki çeken sözlerinin, Trump'ın yatırımlarını olumsuz etkileyebileceğini yazıyor.

Yayın Tarihi: 09/12/15 07:58
okuma süresi: 3 dak.
İngiliz basınında Trump'ın açıklamalarına tepkiler
A- A A+

Gazete, emlak milyarderi olan Trump'ın nüfusu Müslüman olan Türkiye, Dubai ve Azerbaycan gibi yerlerde yatırımları olduğuna vurgu yapıyor.

Haberde görüşüne yer verilen Dubaili iş adamı ve köşe yazarı Khalaf al Habtoor, "Bu açıklamalar benim ülkemde kabul edilemez, sistemimiz dinimizin bu şekilde aşağılanmasını kabul etmez" diyor.

Trump'ın, İstanbul'daki Trump Towers'ın lisansından yılda 1 ila 5 milyon dolar, Azerbaycan'daki Trump Hotel'den de geçen yıl 2,5 milyon dolar kazandığı bildiriliyor ve iş adamının son açıklamalarının ardından bu iş birliklerinin bozulabileceğine dikkat çekiliyor.

Haber şöyle devam ediyor:

"Trump'ın geçen yıl Meksikalılar hakkında yaptığı aşağılayıcı açıklamalar, ABD'nin en büyük Hispanik televizyonu Univision ile arasındaki kazançlı anlaşmaya mal oldu. Başka diğer firmalar da Trump ile iş birliğini sonlandırdı".

Trump, geçen hafta Kaliforniya eyaletinde yapılan saldırının ardından, göçmen veya turist olark ülkeye giriş yapmak isteyen Müslümanlara izin verilmemesi gerektiğini söylemişti.

'Trump'ın İngiltere'ye girişi yasaklansın!'

Independent konuyla ilgili haberinde Trump'a karşı başlatılan kınama kampanyasında, onun İngiltere'ye girişinin yasaklanmasını isteyenler olduğunu duyuruyor.

Bazı milletvekilleri ve Müslüman gruplar, aşırılık karşıtı yasa kapsamında Trump'ın İngiltere'ye girişinin engellenebileceğini savunuyor.

Independent, İngiltere'nin Muhafazakar Partili Başbakanı David Cameron'ın da beklenmedik bir çıkış yaparak Trump'ın bu sözlerini eleştirdiğini yazıyor.

İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn'in de Trump'ın sözlerini "demokratik değerlere saldırı" ve "insanlığa hakaret" olarak nitelediği belirtiliyor.

Guardian ise Trump'ın açıklamalarının partisinde yarattığı kaosa dikkat çekiyor.

Cumhuriyetçi Parti'nin diğer başkan aday adaylarının, Trump'ın sözlerine tepki gösterdiği, hatta Trump'ın başkanlık yarışından çekilmesini isteyenler olduğu belirtiliyor.

Amerikalı Müslümanların "faşist nefret söylemi" izlemekle suçladıkları Trump'ın sözlerini "Nazizmin yankıları" olarak nitelediği belirtiliyor.

Gazete, Trump'ın kendisini savunurken söylediği "Londra'da da polisin girmeye korktuğu radikalleşmiş bölgeler var" sözlerine İngiltere polisinden ve Başbakanlık ofisinden yalanlama geldiğini duyuruyor.

Times'ta da Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın şu sözlerine yer veriliyor:

"Londra ve New York'ta suç oranı istikrarlı bir şekilde azalıyor. New York'un bazı bölgelerine gitmemek için tek nedenim, oralarda Trump'a rast gelme riski olur".

Daily Telegraph ise fantastik roman serisi Harry Potter'ın yazarı J.K.Rowling'in Trump'ı romanlarındaki kötü karakter Voldemort'a benzettiğini yazıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.