İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

Polisin bir kişiyi vurduğu olayın işte ayrıntıları

Polisin bir kişiyi vurduğu olayın işte ayrıntıları

Londra polisi, biri Türk kökenli 2 kişiyi çıkacakları duruşma öncesinde kaçırma girişiminde bulunacağına dair istihbarat aldığı çeteye operasyon düzenledi. Operasyonda 28 yaşındaki bir kişi vurularak öldürülürken, 4 kişi de tutuklandı.

Yayın Tarihi: 13/12/15 15:38
okuma süresi: 3 dak.
Polisin bir kişiyi vurduğu olayın işte ayrıntıları
A- A A+

Türklerin de yoğun olarak yaşadığı, Kuzey Londra'daki Wood Green Kraliyet Mahkemesi yakınında dün sabah 09.30 sularında meydana gelen olay şöyle gelişti:

Erwin Amoah Gyamfi (29) ve Türk kökenli olduğu iddia edilen İzzet Eren (32) adlı iki hükümlü cezaları kesilmek üzere mahkemeye çıkarılmak için götürüldüğü sırada polise gelen ihbar, özel harekat polislerini harekete geçirdi.

1 ÖLÜ, 4 TUTUKLAMA

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, polise gelen ihbar mahkemenin görüleceği civarda bulunan bazı kişilerin mahkumların kaçmasına yardım edeceği yönündeydi. İhbar ardından Özel Hareket Timi tarafından başlatılan operasyonda, 30 ve 19 yaşlarındaki iki kişi, adam kaçırmaya teşebbüs suçundan Bracknell Close Sokağı'nda yakalandı.

Yine aynı bölgede bulunan Barratt Caddesi civarında ise 31 ve 25 yaşlarındaki iki kişi daha gözaltına alındı. Metropolitan Polis Teşkilatı açıklamasında, toplam 4 kişinin tutuklandığını duyurdu.

AMBULANS HELİKOPTER GELDİ

Sabah sularında siyah bir özel araç içinde mahkeme salonunun bulunduğu bölgede bekleyen bir kişi de, polisin gerçekleştirdiği operasyonda açılan ateşle göğsünden vuruldu. Adı açıklanmayan 28 yaşındaki ağır yaralı kişinin, White Hart Lane Park'a inen bir ambulans helikopter ile alındıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği belirtildi

14 YIL HAPİS CEZASI ALDILAR

13 Ekim tarihinde polis ve özel harekat timleri, Gyamfi ve Eren'inin yolunu kesmiş ve ikilinin üzerinden ağır silahlar çıkmıştı. İkili kasten adam öldürme, yaralama, çeşitli çapta silah, mermi gibi öldürücü ve patlayıcı mühimmat taşımaktan yargılanmış ve 29 Ekim'de çıkarıldıkları mahkemede, suçlarını itiraf etmişti.

New Scotland Yard tarafından yapılan açıklamada, Wood Green Kraliyet Mahkemesi'nde dün görülen davada Erwin Amoah ve İzzet Eren'in 14'er yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

POLİSTEN GÜVENLİK KORDONU

Polis olayın ardından çatışmanın yaşandığı bölgede güvenlik kordonu oluşturdu. Olay yerine adli tıp çadırı kuruldu ve kar maskesi giyen polis memurları görevlendirildi. Polis olayın terörizimle bağlantısı olmadığını doğruladı.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, polisle birlikte sürdürülen çalışmaların devam edeceği ve Wood Greeen bölgesinde bulunan adliyenin normal bir şekilde çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.