İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'den sert Türkiye çıkışı

İngiltere'den sert Türkiye çıkışı

İngiltere Maliye Bakanı Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik süreciyle ilgili konuştu. İngiliz bakan, Türkiye'nin AB'ye yakın zamanda üye olabileceğini düşünmediğini söyledi ve ekledi; "eğer yapabilirsek biz de veto ederiz."

Yayın Tarihi: 14/03/16 17:01
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere'den sert Türkiye çıkışı
A- A A+
İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girip girmemesiyle ilgili veto hakları olduğunu hatırlatarak, "Ekonomileri bizimkilerin refah seviyesine ve boyutuna yaklaşmadığı sürece AB'ye yeni üye ülkeler kabul etmeyeceğimizi ve serbest dolaşım hakkı vermeyeceğimizi açıkça ifade ettik" dedi.

Osborne, BBC'de yayınlanan 'Andrew Marr' programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği ile Türk vatandaşlarına Avrupa'da serbest dolaşım hakkı verilmesinin İngiliz halkının bazı kesimlerinde kaygı yarattığına ilişkin bir soru üzerine Osborne, "Türkiye'nin AB'ye girip girmemesiyle ilgili veto hakkımız var. Şartlar koyabiliriz. Ekonomileri bizimkilerin refah seviyesine ve boyutuna yaklaşmadığı sürece AB'ye yeni üye ülkeler kabul etmeyeceğimizi ve serbest dolaşım hakkı vermeyeceğimizi açıkça ifade ettik" cevabını verdi.

İngiliz bakan, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine ilişkin olarak ise "Açıkçası Türkiye'nin AB üyeliğinin yakın zamanda gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Eğer istersek ve yapabilirsek, diğer ülkeler gibi biz de veto ederiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.