İNGİLTERE
okuma süresi: 4 dak.

İngiltere'de gündem; "Panama Belgeleri"

İngiltere'de gündem; "Panama Belgeleri"

İngiltere basınında Panama Belgeleri geniş yer bulmamaya devam ediyor. Bugün sanatçı ve eğlence dünyasından ünlü isimlerin offshore şirketlerine dair haberler ön planda.

Yayın Tarihi: 07/04/16 08:28
okuma süresi: 4 dak.
İngiltere'de gündem; "Panama Belgeleri"
A- A A+
İngiltere basınında Panama Belgeleri geniş yer bulmamaya devam ediyor. Bugün sanatçı ve eğlence dünyasından ünlü isimlerin offshore şirketlerine dair haberler ön planda.

Guardian gazetesinde manşetten verilen haberde, tüm dünyada büyük ilgiyle izlenen şarkı yarışmaları formatlarını geliştiren İngiliz Simon Cowell'den, Hong Konglu sinema yıldızı Jackie Chan'e kadar birçok ünlünün vergi cennetlerindeki faaliyetleri aktarılıyor.

Simon Cowell: Cowell, Virgin Adaları'nda kurulmuş olan iki şirketin tek sahibi konumunda. 2007 yılında kurulan Southstreet Ltd ve Eaststreet Ltd şirketleri, Cowell'in Barbados'ta geniş araziler satın almasından hemen önce kurulmuş. Bu sayede Cowell gerçekleştirdiği arsa alımlarında vergi ödemekten kurtulmuş gibi gözüküyor.

Jackie Chan: Virgin Adaları'nda Jackie Chan'e ait en az 6 şirket olduğu anlaşılıyor. Mossack Fonseca belgelerinde Chan'e ait şirket isimleri Jumbo Jaz, Jackia Chan Ltd., Dragon Stream olarak geçiyor. Hong Konglu aktör kariyeri boyunca 150'den fazla filmde rol almış bir isim. Belgelerde isminin geçmesi üzerine yöneltilen sorulara Chan'den cevap gelmedi.

Andy Cole: Manchester United'in eski futbolcularından Cole'un Virgin Adaları'nda kurduğu bir şirket üzerinden İngiltere'de 84 bin sterlin değerinde bir konut satın aldığı anlaşılıyor. Cole'un kurduğu şirketin adıysa Crewzen Finance Ltd. Eski Manchester United futbolcusu konuyla ilgili açıklama yapmadı.

'Cameron'un el ilanları tepki çekti'

Independent gazetesinin manşetindyse İngiltere hükümetinin Haziran ayındaki AB referandumu öncesi milyonlarca eve dağıtılması için bastırdığı el ilanları yer alıyor.

"Referandumda AB'de kalınması yönünde oy kullanılması çağrısı yapan hükümet, vergi gelirleriyle 9 milyon sterlinlik el ilanı bastırdı" denen haberde, bir yandan pek çok bütçe kjesintisini devreye sokan hükümetin referandum kampanyası için ciddi harcamalar yapmasının eleştirildiği aktarılıyor.

Haberde bazı kesimlerin hükümeti 'felaket tellallığıyla' suçladığı da belirtiliyor. Evlere gönderilen el ilanlarında, İngiltere'nin AB'den çıkması durumunda ekonominin kötüye gideceği ve işsizliğin artacağı uyarıları yer alıyor.

'AB'nin mülteci planı belirsizliklerle dolu'

Daily Telegraph gazetesinin başyazılarından birisindeyse AB'nin mülteciler konusunda hala ne yapacağını bilemediği ve belirsizliğin uzun süre devam edeceği ifade ediliyor:

"Eski kural, mültecilerin ilk ulaştıkları AB ülkesinde iltica başvurusu yapmasını kapsıyordu. Ancak bu kural geçen yıl Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından tek taraflı olarak bir kenara itildi ve ardından da göçmenlerin büyük yürüyüşü başladı.

"Şimdi Avrupa Komisyonu tüm birliğin onaylayacağı bir çözüm planı üzerinde çalışıyor. Üzerinde durulan seçenekler AB'nin sınırlarındaki ülkelerden tüm AB üyelerine mültecilerin dağıtılması yönünde.

"Ancak tüm planlar başta Doğu Avrupa'daki üyeler olmak üzere pek çok kesimden tepki çekiyor.

"İngiltere Haziran ayında referanduma giderken mülteci konusu yine gündemde olacak. Ancak o zamana kadar somut bir çözümünm geliştirilmiş olması hayli zor. Belirsizlik devam edecek."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.