İNGİLTERE
okuma süresi: 5 dak.

İngiltere basını Cameron'un bugünkü açıklamasına kilitlendi...

İngiltere basını Cameron'un bugünkü açıklamasına kilitlendi...

İngiltere Başbakanı David Cameron'un, kendisinin de geçmişte hissesi olduğunun ortaya çıktığı offshore şirketlerle ve vergi kaçakçılığıyla ilgili bugün parlamentoda yapacağı konuşma İngiltere gazetelerinin manşetlerinde.

Yayın Tarihi: 11/04/16 08:18
okuma süresi: 5 dak.
İngiltere basını Cameron'un bugünkü açıklamasına kilitlendi...
A- A A+
İngiltere Başbakanı David Cameron'un, kendisinin de geçmişte hissesi olduğunun ortaya çıktığı offshore şirketlerle ve vergi kaçakçılığıyla ilgili bugün parlamentoda yapacağı konuşma İngiltere gazetelerinin manşetlerinde.

Financial Times, Cameron'un bugünkü açıklamasında, mükellefleri vergi kaçakçılığına teşfik eden şirketlere cezai yaptırım getirme sözü vereceğini belirtiyor.

Gazete, parlamentodaki oturumun geçen haftaki Paskalya tatilinin ardından ilk yüksek kaıtlımlı oturum olacağına ve Cameron'u "zor bir günün" beklediğine dikkat çekiyor.

Times gazetesi ise dikkatleri İngiltere Maliye Bakanı George Osborne'a yöneltiyor. Başbakan Cameron'un vergi beyannamesini açıklamasının ardından, muhalefetin bakanlardan da aynı hareketi beklediği belirtiliyor.

Gazete Cameron'un lideri olduğu Muhafazakar Parti'den milletvekillerinin, "kendilerini da aynısını yapmak durumunda bıraktığı için" Başbakan'ın bu adımını eleştirdiklerini yazıyor.

Daily Telegraph ise Başbakan Cemaron'un, babasının ölümünün ardından annesinden aldığı 200 bin sterlinin veraset vergisi kanununa aykırı olmadığı konusunda kendisini savunacağını belirtiyor.

Muhalefetteki İşçi Partisi, Cameron'un bu yolla kendisine kalan miras için vergi ödemekten kaçınmış olabileceğini savunuyor.

'Türkiye'deki iş kanunu Suriyelilere işlemiyor'

Guardian, Türkiye'deki Suriyeli mülteciler için Ocak ayında yapılan çalışma izni düzenlemesini gündeme taşıyor.

Gazeteye konuşan Suriyeli göçmenler, kaçak çalıştırılmalarının önüne geçilmesi amacıyla çıkartılan yasanın pratikte çalışmadığını savunuyor.

Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre, yeni düzenlemenin ardından Türkiye'deki 2,7 milyon Suriyeli'den sadece 2 bin kadarına çalışma iznine başvurma hakkı verildi. Bunlardan kaçına çalışma izni verildiği ise bilinmiyor.

Guardian'a konuşan Suriyeli göçmenler, izne başvuru hakkının işverenin onayıyla olması, göçmenlerin geçici Türkiye kimlik kartı aldıktan ancak 6 ay sonra izne başvurabilmesi gibi nedenlerle çalışma izni almalarının çok zor olduğunu belirtiyor.

Muhammed Akra isimli bir Suriyeli göçmen "Gerçekçi olursak Türkiye'deki yasal iş gücüne katılım ihtimalimiz çok az. Bu da göçmenlerin hala Avrupa'ya gitmek istemelerini açıklıyor" diyor.

'Türkiye'ye tatil rezervasyonları yüzde 35 düştü'

Financial Times, İngilizlerin bu yılki yaz tatili rezervasyonlarında tercih ettikleri ülkelerin başında İspanya ve Portekiz'in geldiğini yazıyor.

Gazete önceki yıllarda Mısır ve Tunus gibi ülkeleri de tercih eden İngiliz tursitlerin, artık güvenlik endişeleri nedeniyle bu ülkelere gitmekten kaçındıkalrına dikkat çekiyor.

Haberde Türkiye'ye yapılan rezervasyonların da önceki yıla göre yüzde 35 azaldığı belirtiliyor.

Times gazetesi, Müslüman İngilizlerle yapılmış olan yeni bir kamuoyu yoklamasının sonuçlarına yer veriyor.

Channel 4 için yapılan araştırmaya göre, İngiltere'deki Müslümanların üçte ikisinin, yakınlarının terör bağlantısı olan kişilerle iletişime geçmesi halinde, bu durumu polis ihbar etmeyeceği belirtiliyor.

İngiltere'de yaklaşık 2,7 milyon Müslüman'ın yaşadığının belirtildiği haberde, bunların 100 bininin intihar eylemcileri ve diğer terör eylemlerine olumlu yaklaştığı vurgulanıyor.

Ankette öne çıkan diğer bulgular şöyle:

Müslüman İngilizlerin yarısından çoğu (%52) eşcinselliğin yasadışı olması gerektiğini savunuyor.

%23'ü İngiltere'nin bazı bölgelerinde, İngiliz kanunlarının yerini Şeriat'ın almasını istiyor.

%31'i erkeklerin birden fazla kadınla evlenebilmesini kabul edilebilir buluyor

'Evlilerin kanseri yenme şansı daha fazla'

Daily Telegraph, kanser hastaları üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, ırk, doğum yeri ve çevreden görülen desteğin hastalıkla baş etmede kritik faktörler olduğunu yazıyor.

University of California'nın yaptığı ve 800 bin kişinin katıldığı araştırmaya göre, Hispanik kökenli olmayan beyaz erkekler arasında, bekarların hastalıktan kurtulma oranı, evlilere göre yüzde 24 daha az.

Aynı gruptaki kadın hastalarda da bekarların kanserden ölüm oranının, evli olanlara göre yüzde 17 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Uzmanlar bu durumun, sosyal çevrenin hastaya sağladığı fiziksel ve duygusal desteğin iyileşme üzerindeki etkisini gösterdiğini vurguluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.