İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Londra'nın 'Big Ben'i yorgun düştü

Londra'nın 'Big Ben'i yorgun düştü

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simge yapılarından tarihi Big Ben saat kulesinde 29 milyon sterlinlik bakım ve tamirat çalışmaları yapılacak.

Yayın Tarihi: 27/04/16 08:56
okuma süresi: 2 dak.
Londra'nın 'Big Ben'i yorgun düştü
A- A A+
İngiliz parlamentosuna ev sahipliği yapan Westminster Sarayı'nın parçası olan Big Ben saat kulesi, 157 yıldır Londralılara hizmet veriyor.

Parlamentodan konuya ilişkin yapılan açıklamada, uzun yıllardır hizmet veren saatin mekanizmasının bozulmasını engelleme, kulenin güvenlik standartlarının yükseltilmesi ve modernleştirme çerçevesinde 29 milyon sterline mal olacak bakım ve onarım çalışmalarının 3 yıl süreceği bildirildi.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve yılda yaklaşık 12 bin kişinin ziyaret ettiği yapının yıpranma belirtileri gösterdiği, kule ile saat mekanizmasının acil inceleme ile bakıma ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Kulenin çanlarının İkinci Dünya Savaşı sırasında kentin bombardımana tutulmasına rağmen çalmaya devam ettiğini hatırlatan İngiliz yetkililer, temel bakım ve onarım süresince saatin çanlarını birkaç aylığına durdurmak zorunda kalabileceklerini belirtti.

Geniş çaplı bakıma önümüzdeki yıl başlaması beklenirken, yetkililer, tamirat süresince çanların hizmet vermeye devam edebilmesi için alternatif çözümleri inceliyor.

Bakımla, 96 metrelik kulede yaşanabilecek herhangi bir yaralanmada hızlı tahliye ve engelli ziyaretçilerin kuleyi daha rahat ziyareti çerçevesinde, havalandırma kuyularından birine asansör konulacak.

2 bin 600 metreküp tuğla ve 850 metreküp taş kullanılarak 13 yılda inşa edilen kule, 1856 yılında tamamlanırken saat ve çanlar ise 1859 yılında hizmete girmişti.

Saatin 1976 yılında bozulmasıyla, 9 aylık süre zarfında çanlar toplamda 26 gün çalışmamış ve tarihinin en uzun sessizliğini yaşamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.