İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

Livingston'ın İşçi Partisi üyeliği İsrail'i eleştiren sözleri nedeniyle askıda

Livingston'ın İşçi Partisi üyeliği İsrail’i eleştiren sözleri nedeniyle askıda

İngiltere'de İşçi Partisi, eski Londra Belediye Başkanı Ken Livingston'ın üyeliğini, İsrail'i eleştiren sözleri nedeniyle askıya aldı.

Yayın Tarihi: 29/04/16 08:19
okuma süresi: 3 dak.
Livingston'ın İşçi Partisi üyeliği İsrail’i eleştiren sözleri nedeniyle askıda
A- A A+
İngiltere İşçi Partisi'ndden yapılan açıklamada Ken Livingston'ın "partinin şöhretine zarar verdiği" belirtilerek, üyeliğinin askıya alındığı bildirildi.

Açıklamada, Livingston hakkında soruşturma başlatılacağı da kaydedildi.

Parti dün de Facebook sayfasında "İsrail'in ABD'ye taşınması" önerisi yapan bir paylaşımı dolayısıyla Pakistan asıllı Milletvekili Naz Shah'ın üyeliğini askıya almıştı.

Livingston, bugün yaptığı açıklamalarla Naz Shah'a yöneltilen antisemitizm suçlamalarına karşı çıkmış, İsrail devletini eleştirmek ile antisemitizmin birbirine karıştırılmaması gerektiğini söylemişti.

İngiliz kamu yayım kuruluşu BBC'de katıldığı programda Shah için "O İsrail'i ve uyguladığı politikaları eleştiriyor. Sözleri maksadını aşmış ama antisemitizm değil" ifadesini kullanan Livingston, "47 yıldır İşçi Partisi'ndeyim ve antisemitik hiçbir şey duymadım. İsrail'e ve Filistinlilere kötü muamelesine karşı bir sürü eleştiriye şahit oldum ama antisemitizm nitelediğinde hiçbir şey olmadı" diye konuşmuştu.

Shah'ın söz konusu paylaşımı yaptığı günlerde "İsrail'in Filistin'e yönelik vahşi bir saldırı başlatmış olduğunu" hatırlatan Livingston, paylaşımın bu bağlam içinde değerlendirilmesi çağrısını yapmıştı.

İsrail'in dünyadaki çifte standartlı tutum sayesinde, işlediği savaş suçlarından dolayı eleştiriden azade kaldığını savunan Livingston, "İngiliz medyasında asla yer almayan bir olgu var. Bütün bu çatışmalarda daima ölen her bir İsrailliye karşı 60 ila 100 Filistinli ölüyor. Bunu yapan başka herhangi bir ülke savaş suçu işlemekle suçlanırdı" görüşünü dile getirmişti.

CORBYN'E HİTLER BENZETMESİ

İsrail lobisinin İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'i Hitler'e benzeterek bir propaganda kampanyası yürüttüğünü savunan Livingston, "Corbyn parti lideri olduğu andan itibaren kendisi ve çalışma arkadaşları antisemitizmle suçlanmaya başladı. Basit gerçek şu ki Filistinlilere muamelesi ile dünyadaki en vahşi rejimlerden birini eleştirme hakkına sahibiz" değerlendirmesini yapmıştı.

Livingston'ın açıklamaları üzerine bazı İşçi Partili milletvekilleri ve partinin Müslüman Londra Belediye Başkan adayı Sadık Khan, Livingston'ı antisemitizmle suçlamış ve üyeliğinin askıya alınması çağrısını yapmıştı.

Ken Livingston, 2000-2008 yıllarında Londra belediye başkanlığı yapmıştı. Livingston 1987-2001 yıllarında da İşçi Partisi milletvekili olarak İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda yer almıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.