İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

İngiliz basınında İngiltere'nin AB üyeliğinin avantaj ve dezavantajlarını tartışılıyor

İngiliz basınında İngiltere'nin AB üyeliğinin avantaj ve dezavantajlarını tartışılıyor

İngiltere'nin Avrupa Birliği üyesi olarak kalıp kalmayacağına karar verilecek referandum yaklaşırken, İngiliz basınında AB üyeliğinin avantaj ve dezavantajları tartışılıyor.

Yayın Tarihi: 18/05/16 07:30
okuma süresi: 3 dak.
İngiliz basınında İngiltere'nin AB üyeliğinin avantaj ve dezavantajlarını tartışılıyor
A- A A+
Guardian, bilimsel araştırmalarla ilgili yayınlanan rapora dayandırdığı haberinde, üniversite ve özel şirketlerin aldığı araştırma fonlarının büyük kısmının AB'den geldiğine dikkat çekiyor.

Teknoloji şirketi DigitalScience'ın raporuna göre, özellikle kanser, bilgisayar sistemleri, nanoteknoloji ve mühendislik alanındaki fonlar büyük ölçüde AB finansmanına dayanıyor.

Guardian Londra'daki üniversite ve şirketlerin son 10 yılda AB'den 132 milyon sterlin değerinde fon aldığını, bunun toplam araştırma fonlarının dörtte birine denk geldiğini yazıyor.

Times gazetesi ise referanduma dair son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını duyuruyor. YouGov tarafından yapılan ve 1,648 kişinin katıldığı ankette AB'de kalınmasını isteyenlerin oranı yüzde 44.

AB üyeliğinden çıkılmasını savunanların oranı ise yüzde 40.

Ankete katılanların yüzde 12'si kararsız olduğunu belirtmiş.

Daily Telegraph'ın yayınladığı bir diğer anket sonucuna göre ise AB'de kalınmasını isteyenlerin oranı çıkılmasını savunanlardan yüzde 6 daha fazla.

Gazete ayrıca İngiltere Başbakanı David Cameron'un, AB'den çıkılmasının IŞİD'i mutlu edeceğine dair açıklamasına dikkat çekiyor. Gazete Cameron'un bu sözlerinin, AB'den çıkılmasını savunan İngilizlerin büyük tepkisini çektiğini belirtiyor.

Referandum 23 Haziran'da yapılacak.

'İngiltere'nin Peşmergelere gönderdiği silahlar kullanılamıyor'

Daily Telegraph, İngiliz askeri yetkililerin açıklamalarına dayandırdığı haberinde, IŞİD ile savaşta kullanmaları için Kürtlere gönderilen ağır silahların, cephane yetersizliği nedeniyle atıl duruma düştüğünü belirtiyor.

Habere göre, Kuzey Irak'taki Kürt Peşmerge güçlerine gönderilen silahların cephaneleri geçen yıl bitti ve bunun ardından İngiltere'den bölgeye yeni mühimmat gönderilmedi.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın bu ay başında Kürt güçlere cephane göndereceğini açıkladığı, ancak Peşmerge güçlerinin mühimmatın kendilerine ulaşmadığını söylediği belirtiliyor.

Fransa'daki protestolarda grev ve göz yaşartıcı gaz

Times gazetesi, Fransa parlamentosunun görüştüğü yeni iş kanununa yönelik 6 haftadır süren protestolardaki son durumu gündeme taşıyor.

Dün tır şoförlerinin bazı yolları kapadığı, bazı demiryolu çalışanlarının greve gittiği ve protestocuların sokakta polisle çatıştığı belirtiliyor.

Ülkede sendikalar, Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ın muhalefeti es geçerek yasalaştırmaya çalıştığı değişiklikle, işten çıkarılmaların kolaylaşacağını söyleyerek değişikliğe karşı çıkıyor.

Times değişiklerin birkaç hafta içinde yürürlüğe girmesinin beklendiğine dikkat çekiyor.

Ortadoğu'daki Osmanlı mirası kolay kolay bitemez

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.