İNGİLTERE
okuma süresi: 1 dak.

İngiltere'de sanatçılardan AB'de kalma çağrısı

İngiltere'de sanatçılardan AB'de kalma çağrısı

Aralarında Jude Law, Keira Knightley ve Benedict Cumberbatch'in de bulunduğu 300'e yakın aktör, müzisyen, sanatçı, yazar ve yönetmen İngiltere'nin Avrupa Birliği içinde kalmasını savunan bir açık mektuba imza attı.

Yayın Tarihi: 21/05/16 10:08
okuma süresi: 1 dak.
İngiltere'de sanatçılardan AB'de kalma çağrısı
A- A A+
İngiltere'de 23 Haziran'da yapılacak referandumla ülkenin AB içinde kalıp kalmayacağı belli olacak.

Sinema, müzik, sanat ve edebiyat dünyasının ünlü ve etkili isimlerinin desteklediği mektupta, Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkmasının sanat ve kültür sektörüne büyük zarar vereceği savunuluyor.

Sanatçılar AB fonlarının film sektöründen tiyatroya bir çok önemli proje için temel önem taşıdığına dikkat çekiyorlar.

Kimler var?

Mektubu imzalayanlar arasında Bill Nighy, John Hurt, Helena Bonham Carter, Kristen Scott-Thomas, Patrick Stewart gibi ünlü aktörler, mimar Richard Rogers, sanatçi Tracey Emin, yazar John le Carre, komedyen Jo Brand, moda tasarımcısı Vivienne Westwood, yazar Philip Pullman ve yönetmenler Richard Curtis ve Mike Leigh de var.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.