İNGİLTERE
okuma süresi: 1 dak.

Dünyaca ünlü şirketler merkezlerini Londra'dan taşıma kararı aldı

 Dünyaca ünlü şirketler merkezlerini Londra'dan taşıma kararı aldı

Dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri olan Londra, İngiltere'nin AB'den çıkma kararının ardından çalkalanıyor. Dünyaca ünlü şirketler merkezlerini Londra'dan taşıma kararı aldı.

Yayın Tarihi: 25/06/16 13:05
okuma süresi: 1 dak.
 Dünyaca ünlü şirketler merkezlerini Londra'dan taşıma kararı aldı
A- A A+

Referandumun ardından Güney Koreli otomobil lastiği üretici Kankook Tire Worldwide üretim tesislerini İngiltere'den taşımayı düşündüklerini söyledi.

Japon otomobil parçası üreticisi Exedy'den de benzer bir açıklama geldi. Şirket merkezlerini kıta Avrupası'na taşıyacaklarını açıkladılar.

Fransız reklam devi Publics Groupe, İngiltere'de daha fazla yatırım yapmacaklarını söyledi.

Londra'da 16 bin çalışanı bulunan JPMorgan Chase ile Morgan Stanley ve HSBC gibi bankalar da birimlerini Frankfurt gibi Avrupa şehirlerine kaydırarak, İngiltere'deki işgücünü dörtte bir oranında azaltmayı planlıyor.

GSM şirketi Vodafone'un da Londra'daki merkezini taşımayı düşündüğü iddia ediliyor. ABD'li yayıncılık şirketi Bloomberg, İngiltere'deki yatırımlarını gözden geçireceğini duyurmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.