İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

"2. Demir Lady" dönemi; Theresa May resmen Başbakan...

"2. Demir Lady" dönemi; Theresa May resmen Başbakan...

İngiltere'de başbakan değişti. 6 yıldır bu görevi yürüten David Cameron'un istifasını kabul eden İngiltere Kraliçesi, başbakanlık görevini, İçişleri Bakanı Theresa May'e verdi.

Yayın Tarihi: 14/07/16 07:45
okuma süresi: 3 dak.
"2. Demir Lady" dönemi; Theresa May resmen Başbakan...
A- A A+
İngiltere'de başbakan değişti. 6 yıldır bu görevi yürüten David Cameron'un istifasını kabul eden İngiltere Kraliçesi, başbakanlık görevini, İçişleri Bakanı Theresa May'e verdi.

İngiltere'de, 1990'da görevden ayrılan Margaret Thatcher'ın ardından ilk kez kadın bir siyasetçi başbakan oldu. 59 yaşındaki May, disiplini ve sert mizacıyla Margaret Thatcher'a benzetiliyor.
İngiltere basını "Yeni Demir Leydi" yorumunu öne çıkarıyor. 2010'dan bu yana İçişleri Bakanı olan May, göçle mücadele konusundaki katı kararlarıyla tanınıyor. May, ayrıca İngiltere'nin AB"de kalması için kampanya yürütmüştü.

Avam Kamarası'nda son olarak milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Davıd Cameron ise, ayakta alkışlandı.
Başbakanlık konutundan çıkışında kısa bir konuşma yapan Cameron, halefi Theresa May'e başarılar diledi. "Ülkem için var gücümle çalıştım" diyen Cameron'un istifası İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından kabul edildi.

Kraliçe'nin yeni kabineyi kurma görevini Theresa May'a vermesiyle, İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May oldu.

2.DEMİR LEYDİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Theresa May, ilk açıklamasında "Hükümetimin ve benim görevim Büyük Britinya'yı daha büyük hale getirmek" ifadesini kullandı.

CAMERON'UN SON KONUŞMASI: "KEDİYİ GÖTÜREMEYECEĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM!"

Brexit'ten AB'ye hayır sonucunun çıkmasının ardından görevi bırakan İngiltere Başbakanı David Cameron, dün meclisteki son konuşmasını yaptı. Oldukça neşeli bir konuşma gerçekleştiren Cameron, "Kediyi (Larry) götüremeyeceğim için üzgünüm" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron görevi bırakmasından önceki son Parlamento toplantısını gerçekleştirdi. Dün görevi İçişleri Bakanı Theresa May'e devreden Cameron, milletvekillerin sorularını yanıtladığı haftalık son Parlamento toplantısına katıldı.

Oldukça neşeli olduğu gözlenen Cameron milletvekillerinin sorularına esprili yanıtlarla karşılık verdi. Ana Muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de Cameron'ı hizmetlerinden dolayı takdir etti. Cameron konuşmasının sonunda Parlamento'da dakikalarca alkışlandı. Başbakan Cameron'un son Parlamento toplantısında görevi bırakacağına gönderme yaparak ''Bugün Kraliçe ile buluşmam dışında ajandam oldukça hafif'' diye konuştu.

"KEDİYİ GÖTÜREMEYECEĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM"

Cameron başbakanlık konutunda (10 Numara) yaşayan Larry adlı kediyi yanında götüremeyeceği için üzgün olduğunu, Larry'i kendisinin sevdiği gibi herkesin sevdiğini söyledi. Başbakanlık konutundan yapılan açıklamada, konuttaki kedinin Başbakan'a ait olmadığı için yanına almasının da mümkün olmayacağı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.