İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

İngiltere basınında OHAL

İngiltere basınında OHAL

İngiltere basınında Türkiye'deki darbe girişimi sonrası gelişmeler ve olağanüstü hâl ilanı geniş yer bulmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 22/07/16 08:54
okuma süresi: 3 dak.
İngiltere basınında OHAL
A- A A+
İngiltere basınında Türkiye'deki darbe girişimi sonrası gelişmeler ve olağanüstü hâl ilanı geniş yer bulmaya devam ediyor.

Gazetelerde OHAL ilanıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetki alanının genişlediği vurgulanırken, idam cezasının geri getirilmesi çağrılarının sürdüğü vurgulanıyor.

Daily Telegraph: Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi askıya alındı

Türkiye'de 3 ay süreliğine ilan edilen OHAL ile birlikte Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de askıya alındı.

Türkiye'de demokratik hakların erozyona uğramasından endişe eden Batılı ülkeler, Ankara'nın attığı adımların yakından izleneceğini söylüyor.

Uluslararası Af Örgütü gözaltına alınan askerlerin kötü muameleye maruz kaldığı ve avukatlarıyla görüştürülmediği iddialarını incelediklerini söylüyor.

TİMES: ERDOĞAN 68 MİLYON TÜRKE KISA MESAJ GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de yaklaşık 68 milyon kişiye gönderdiği kısa mesajlarla halktan sokakları terk etmemesini istedi.

Erdoğan'ın halkı sokaklarda tutma çabası, hâlâ güvenlik konusunda kaygılı olduğu yorumlarına neden oluyor.

OHAL ilanı ise Batılı ülkelerde kaygı yaratmış durumda. Hükümetin yürüttüğü tasfiyenin devlet yapısını çökerteceğinden endişe ediliyor.

I: TASFİYE İNTİKAMA DÖNÜŞÜRKEN KORKU ARTIYOR

Gökçe adlı 30 yaşındaki bir kadın gazeteci "Taksim'deki darbe karşıtı gösterilerini takip etmeye gittiğimde büyük korku yaşadım. Kadınlar bana sanki canavarmışım gibi bakıyordu. Birisi yanıma gelip 'Böyle giyinmeye devam edersen ölümü de hak edersin' dedi" sözleriyle yaşadıklarını anlatıyor.

Birçok kişi belirsizliğe doğru, bugüne kadar yaşadıklarından çok daha kötü bir geleceğe doğru ilerlediklerinden endişe ediyor.

FİNANCİAL TİMES: OHAL PİYASADA GÜVENİ SARSTI

Türkiye'de tahvil ve hisse piyasaları Erdoğan'ın OHAL açıklamasından negatif etkilendi.

10 yıl vadeli devlet tahvilinin faizi yüzde 10'un üzerine tırmandı. Aynı tahvillerin faizi darbe girişimi öncesinde yüzde 8,8'di.

Dolar cinsi tahvillerin faizlerinde de yükseliş söz konusu.

Hisse piyasasında da tepki sertti. Borsa İstanbul 100 endeksi yüzde 4 düşerek Şubat 2016'daki dip seviyelerine yaklaştı.

Bir yatırım uzmanı 'Siyasi belirsizlik Türk varlıklarının hep en zayıf noktası olmuştur. Şimdi aynı filmi bir kez daha görüyoruz. Piyasa oyuncularının şoku atlatıp daha mantıklı düşünmeye başlaması gerek' diyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.