İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Dev bankalar İngiltere'den ayrılıyor

Dev bankalar İngiltere'den ayrılıyor

İngiltere'de önde gelen bankaları, ülkenin Avrupa Birliği'nden çıkışına ilişkin artan endişelerle operasyonlarını ülke dışına çıkarmayı planlıyor.

Yayın Tarihi: 24/10/16 12:03
okuma süresi: 2 dak.
Dev bankalar İngiltere'den ayrılıyor
A- A A+
Britanya Bankacılık Birliği (BBA) Başkanı Anthony Browne, İngiltere'de önde gelen bankaların, ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışına ilişkin artan endişelerle operasyonlarını ülke dışına çıkarmayı planladığını belirtti.

The Observer'ın haberine göre Browne, İngiltere'nin önde gelen bankalarının Brexit endişesiyle operasyonlarını ülke dışına taşımayı planladığını, küçük ölçekli bankaların operasyonlarını taşımaya Noel sonrası başlayabileceğini ifade etti.

Browne, daha büyük ölçekli bankaların ise 2017'nin ilk aylarında operasyonları ülke dışında çıkarabileceğini belirterek, "Yöneticilerin elleri taşınma düğmesinin etrafında dolanıyor." ifadesini kullandı.

Browne, "Sanıyorum İngiltere'deki sektörler içerisinde hem etkisinin derecesi hem de yansımasının büyüklüğü açısından Brexit'ten en son bankacılık etkilendi.

AB'den yapılan sert açıklamaların ve İngiltere siyasetindeki "sert Brexit" çağrılarının kendilerini korumaya çalışmaktan başka çare bırakmadığının altını çizen Browne, "Birçok uluslararası banka müşterilerine sundukları hizmeti devem ettirebilmek için hangi operasyonlarını taşımaları gerektiğine ilişkin proje takımları oluşturmuş durumda. Hangi tarihte olmalı, en iyi şekilde taşınma nasıl gerçekleştirilmeli gibi konular değerlendiriliyor." şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.