İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere, Calais'deki kimsesiz çocukların yarısını alıyor

İngiltere, Calais'deki kimsesiz çocukların yarısını alıyor

İngiltere gazeteleri, Fransa'daki Calais kampının kapatılmasıyla ilgili yayınlarına bugün de devam ediyor. The Times gazetesi, İngiltere'nin yaklaşık 200 kimsesiz çocuğu daha kabul edeceğini yazıyor.

Yayın Tarihi: 25/10/16 07:38
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere, Calais'deki kimsesiz çocukların yarısını alıyor
A- A A+

İngiltere gazeteleri, Fransa'daki Calais kampının kapatılmasıyla ilgili yayınlarına bugün de devam ediyor. The Times gazetesi, İngiltere'nin yaklaşık 200 kimsesiz çocuğu daha kabul edeceğini yazıyor. Gazeteye göre, bu sayı, Calais kampında yer alan kimsesiz çocukların yarısına denk geliyor. Gazete, son iki hafta içerisinde aralarında 60'dan fazla cinsel tacize uğrama riski yüksek genç kızın da bulunduğu 200 çocuk mültecinin İngiltere'ye geldiğini duyuruyor.

The Daily Telegraph da Fransız yetkililerin İngiltere'nin daha fazla çocuk kabul etmesini önlediğini yazıyor. Gazetenin haberinde Fransa hükümetinin bu kararı daha fazla çocuğun Calais'ye ulaşmak ve buradan da İngiltere'ye geçmek için hayatını riske atmasını engellemek amacıyla aldığı yönündeki açıklamalara yer veriyor.

The Guardian gazetesi, belediyelerin Calais kampından gelen çocukları almayı reddettiklerini manşetine taşıyor. Gazete haberinde, "Önümüzdeki üç hafta içerisinde Calais'den İngiltere'ye yüzlerce çocuk mültecinin gelmesi bekleniyor, ancak (Başbakan) Teresa May'in kendi belediyesi de dahil olmak üzere her dört belediyeden biri bu çocukların sorumluluğunu alamayacağını söylüyor" bilgisini veriyor.

Calais kampında yaklaşık 1.300 kimsesiz çocuk bulunuyor. İşçi Partili politikacı Alf Dubs'ın ismiyle anılan anlaşma kapsamında reşit olmayan ve İngiltere'de akrabası veya yakını bulunmayan çocukların bir kısmı, yapılan mülakatlar sonucunda ülkeye mülteci olarak kabul ediliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.