İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

Üniversite öğrencilerinden İngiliz gazetelerini protesto

Üniversite öğrencilerinden İngiliz gazetelerini protesto

İngiltere'nin basın-yayın alanında önde gelen okullarından Londra City Üniversitesi'nin öğrenci birliği, ülkedeki yüksek tirajlı üç tabloid gazetesinin kampüste yasaklanmasını istedi.

Yayın Tarihi: 20/11/16 18:07
okuma süresi: 3 dak.
Üniversite öğrencilerinden İngiliz gazetelerini protesto
A- A A+

Üniversitenin öğrenci birliği bu hafta yaptığı toplantıda, İngiltere'nin en çok satan tabloid gazeteleri olan Sun, Daily Mail ve Daily Express gazetelerini "faşizmi tetikleri, ırkçı gerginlik yaydıkları ve topluma nefret saçtıkları" gerekçeleriyle yasaklama kararı aldı.

Öğrenci birliğinde oy birliğiyle kabul edilen önergede, "Bu gazeteler sığınmacıları ve azınlıkları kötülemekte, İslamofobik haberler yayınlamakta, işçi sınıfını günah keçisi olarak göstermektedir. İfade özgürlüğü toplumun en zayıf ve fakir üyelerine saldırmak için bahane olarak kullanılmamalıdır." ifadeleri kullanıldı.

City Üniversitesi öğrenci birliği sembolik niteliği olan önergede, "Bu gazetelere kampüsümüzde yer yoktur." açıklamasında bulundu. Ancak İngiliz basını, bazı öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karara karşı çıktığını bildirerek, bir öğrencinin "Kampüste bu gazeteleri taşıyan öğrencileri görünce, durdurup gazeteleri ellerinden mi alacağız? Derslerde bu gazetelerden bahsedilemeyecek mi?" sözlerine yer verdi.

Sun, Daily Mail ve Daily Express gazeteleri, İngiltere'de Yüksek Mahkemenin bu ay başında AB'den ayrılma (Brexit) süreciyle ilgili verdiği kararın ardından yayınladıkları haberler nedeniyle eleştiriliyor. Gazeteler, Yüksek Mahkemenin "AB'den ayrılma süreci başlatılmadan konunun milletvekillerinin oyuna sunulması gerektiği" hükmünün ardından, kararı veren yargıçların fotoğraflarını manşetlerine taşımış ve yargıçlarla ilgili "halkın düşmanları", "yargıçlar halka karşı" gibi ifadeler kullanmışlardı.

Danimarkalı oyuncak firması "Lego" da geçen hafta yargıçlarla ilgili haberleri dolayısıyla, Daily Mail ile yaptığı promosyon anlaşmasına son verme kararı almıştı.

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da yapılan AB referandumunda halkın yüzde 52'si birlikten çıkış yönünde oy kullanmıştı. İngiliz hükümetinin, AB'den çıkış sürecini resmen başlatacak Lizbon Anlaşmasının 50. maddesini gelecek yıl Mart ayı sonuna kadar işleme koyması bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.